Ispiši ovu stranicu
Subota, 09 Siječanj 2021 17:29

Epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite za sport produžene do 31. 01. 2021.

ZAGREB - Stožer civilne zaštite jučer je donio odluku kojom se do 31. siječnja 2021. produžuju epidemiološke mjere koje su donesene 18. prosinca 2020, a vrijedile su od 21. 12. 2020. do 10. 01. 2021. Prema njoj i dalje je na snazi zabrana svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima. 

Također se dopuštaju treninzi i natjecanja svih kategoriziranih sportaša u individualnim (pojedinačnim) sportovima (I. do VI. kategorija), dopuštaju se treninzi i natjecanja za klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja.

Najviši rang u liga sustavu natjecanja u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima podrazumijeva ona ligaška natjecanja u kojima se u najvišem rangu natjecanja odigravaju susreti/utakmice između klubova i formira tablica kojom se proglašava seniorski prvak Hrvatske na kraju natjecateljske sezone (npr. 1. stolnoteniska liga, 1. boćarska liga i sl.), a neovisno o nazivu te lige odnosno najvišeg ranga (1. liga, Premier liga i sl.).

Prema tome na području grada Požege treniranje i odigravanje utakmica do 31. siječnja, odlukom Stožera civilne zaštite i dalje je dopušteno samo igračicama Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega (Premijer košarkaška liga - prvi rang), igračima Stolnoteniskog kluba Požega (HEP Superliga, prvi rang), igračima Rukometnog kluba Požega (1. Hrvatska rukometna liga - Sjever, drugi rang), igračima Odbojkaškog kluba Sokol (2. Hrvatska odbojkaška liga - Istok, drugi rang) i igračima Malonogometnog kluba Autodijelovi Tokić (2. Hrvatska malonogometna liga - Istok, drugi rang).

Pročitano 563 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Siječanj 2021 17:55