Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Travanj 2022 08:27

Tradicionalni izlet članova HPD Sokolovac na "Trišnjicu" povodom Mladog Uskrsa

POŽEGA / VELIKA - Kako to već nalaže tradicija Društva povodom Mladog Uskrsa, članovi Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" Požega organizirali su izlet na Planinarsku kuću "Trišnjica". Okupljanje je bilo kod "Ćire" gdje se izmijenila pokoja anegdota i zanimljiva riječ te se krenulo put planinarskog pohoda.

Članovi Društva, njih dvadesetak automobile je ostavilo kod starog kamenoloma na Papuku gdje su se priključili i ostali zainteresirani. Na izletu se moglo birati dvije ture hodanja, jedna ona lakša je išla cestom pored zgrade Šumarskog fakulteta pa sve do "Trišnjice" a druga je išla preko vrha "Tisovac" pa prema "Češljakovačkom visu" te se spuštala na Planinarsku kuću" Trišnjica".

U zraku se osjećao da je proljeće već odavno počelo uz cvrkut ptica, proljetno žuborenje potoka te šumu koja je poprimila zelenu boju. Iako je bila najavljena kiša ista je počinjala lagano rominjati u dva navrata ali ništa ozbiljno da bi smela planinare.

Izmorene planinare kod njihovog cilja je čekao najstariji i najvjerniji planinar Drago Tomić koji je kod planinarske kuće Trišnjica naložio vatru, skuhao vino, pripremio mesne delicije koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Kao šlag na tortu bila je baklava koju je ispekla njegova supruga.

Nakon puno smijeha, pošalica i zabave planinarska ekipa se lagano spremila i krenula prema autima. Uz uživanje u prirodi te friškom zraku stiglo se do automobila te se krenulo prema kućama. Vodiči ovog tradicionalnog izleta su bili Predrag Livak, iskusni planinarski vodič te predsjednik Društva Bruno Horvat.

Još jedna planinarska avantura ostavila je sve planinare pune dojmova te su počeli dogovori za nove susrete. Umor prolazi a zadovoljstvo ostaje.

Planinari Sokolovca i ovom prilikom pozivaju sve da im se priključe u njihovim daljnjim akcijama. 

Pročitano 104 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 27 Travanj 2022 08:33