Subota, 14 Prosinac 2019 01:00

Plamene svladale Zadar u gostima u 8. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

ZADAR - Veliku pobjedu ostvarile su danas košarkašice Plamena na gostovanju kod izravnog konkurenta za pozicije u donjem dijelu tablice Zadra. Treća je to pobjeda požeških košarkašica ove sezone i sada ostaje još veći žal za domaćim porazom od Splita, s tom pobjedom prvi dio sezone bi se mogao okarakterizirati – sjajnim! 

Osim samog otvaranja prve četvrtine košarkašice Plamena su stalno bile u prednosti u prvoj dionici, a u drugoj četvrtini su tu prednost uspjele i povećati, ali u samoj završnici Zadar je povezao svoje redove i uspio u posljednjem napadu izboriti pola koša prednosti na velikom odmoru. Fantastično otvaranje drugog dijela imale su Požežanke, napadački sjajna bila je Jessica Warren koja je vukla ekipu do 10:2 u tom dijelu i novog bijega do osjetne razlike. Sredinom četvrtine Zadar se ponovno približava, ali onda upada u probleme s osobnim pogreškama i Plamenima se otvara lijepa prilika za novi bijeg što koševima Elle Đukić, Jessice Warren i Lee Hrmić i čine pa je dvije minute prije kraja 3/4 Plamen u plusu za velikih 11 poena što je bila i razlika na ulasku u posljednjih 10 minuta.

Već je tu utakmica bila na rubu odluke, a slomila se nakon tri minute igre u posljednjoj četvrtini kad je Laura Bašić pogodila tricu, a onda u sljedećem napadu asistirala Jessici Warren za bijeg na 15 poena razlike. Do kraja više nije bilo nikakvih upitnika, Plamene su sačuvale veliku prednost i došle do druge gostujuće pobjede ove sezone.

Još jednom sjajne brojke imala je Amerikanka Jessica Warren koja se zaustavila na 28 poena i čak 20 skokova te pokazala da svojim fizičkim kapacitetima u ovoj ligi jednostavno mora raditi razliku što je konačno i donijelo rezultat. Double double učinak upisala je i Ella Đukić, na 15 poena dodala je 10 skokova, a svoznamenkasta je i Lana Hrmić s 11 poena.

Ipak, još jednom je ključ pobjede bio u obrani, u trećoj četvrtini Zadar je zaustavljen na samo 8 poena što je definitivno odlučilo pobjednika! Požežanke i u sljedećem kolu gostuju, riječ je o zamjeni domaćinstva s riječkim FSV-om koji je danas protiv Pule došao do svoje druge pobjede. Dakle, još jedna utakmica u kojoj Plamen može do pobjede ako će igrati pravu obranu kao danas. Čak i bez nekakve vrhunske pucačke forme (samo 5 trica), može se do slavlja na gostovanjima!

– Bilo bi šteta da ovu utakmicu nismo dobili jer smo praktično vodili čitavo vrijeme i igrali dobro. Taktički smo u najvećem dijelu utakmice odradili ono što smo se dogovorili, njihovog playa smo limitirali, zatvorili smo Vrsaljko na centru, nismo mogli zatvoriti sve pa je Jelenković zabila 20ak koševa, međutim to njima nije bilo dovoljno za pobjedu. S druge strane taktička postavka da centar ne čuva centra jer je u tom trenutku Warren bila slobodna što je rezulitralo s 28 koševa i 20 skokova s čime je teško izgubiti utakmicu. Čitava ekipa je odigrala dobro, na trenutke i odlično, s time da i dalje imamo crne rupe i dječje bolesti gdje smo u zadnjoj sekundi prvog poluvremena Zadru poklonili vodstvo. Na svu sreću u ovoj je utakmici to bilo u manjem obimu, no u prvom dijelu smo imali puno izgubljnih lopti što je njih vratilo u utakmicu. Čestitam curama, odigrale su odlično i zasluženo pobjedile. Sada nas čeka FSV, znamo što nas tamo čeka i kako protiv njih treba igrati, no ostaje vidjeti hoćemo li moći to provesti u djelo. Nadam se da će nam se za tu utakmicu vratiti Monika da imamo igrača više u rotaciji jer je ovo danas bilo stvarno iscrpljujuće – rekao je nakon susreta Vladimir Englman, trener Plamena.

 

ZADAR – PLAMEN 66:76 (18:19, 17:15, 8:20, 23:22)

Zadar: Jelenković 22, Dujić 7, Vrsaljko 15, Gardijan 4, Domjan 2, Nekić , Oštrić 12, Špindrek 2, Rudić, Dražić, Dobrić, Mikulić

Plamen: Bašić 8, Glomazić 7, Đukić 15, La. Hrmić 11, Warren 28, A. Berger, Benić, Županić, Čolić, Banožić, Le. Hrmić 7, M. Berger

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1228 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 14 Prosinac 2019 21:56