Ponedjeljak, 26 Lipanj 2023 11:10

Trkači AK Požega u velikom broju i sa puno uspjeha sudjelovali na Drugom "Meridiana Slavonica trailu"

BRODSKI STUPNIK - U subotu, 24. lipnja 2023. održan je Drugi "Meridiana Slavonica Trail". 

Utrka od 20 kilometara kretala je iz Lovčića, odakle se išlo šumskim putem do Vijenca u Brodskom Stupniku, zatim prema Oriovačkom brdu te Planinarskim putem Ćosin mlin – Kasonjski vrh do Planinarskog puta Orljava – Stara Kapela – Izvor Slatina te šumskim putem do Stare Kapele.

Ova utrka savršeno je spojila dva eko-etno sela – Lovčić i Staru Kapelu, sela u kojima živi tek nekoliko stanovnika, gdje nema signala na telefonima i koji odišu mirom, zelenilom i svježim zrakom.

Utrka od 5 kilometara imala je start i cilj u Staroj Kapeli. Rutom se prolazilo pored vidikovaca i odmorišta, te je završavala spuštajući se Križnim putem do centra naselja.

Na ovim utrkama je nastupilo čak osam trkačica i trkača Atletskog kluba Požega sa odličnim rezultatima. Na 20 km Ivana Zelenika osvojila je drugo mjesto u kategoriji žena, David Jelušić treće i Antun Nigović četvrto u kategoriji muškaraca. Nastupio je još i Josip Marić.

Na kraćoj stazi Milka Blažević bila je druga u kategoriji žena, Dinko Zima četvrti u kategoriji muškaraca, a nastupili su još Tanja Paripović i Đuro Inok.

Već idući vikend članovi AK Požega nastupit će na Garčin trailu.

Pročitano 577 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Srpanj 2023 10:14