Srijeda, 30 Kolovoz 2023 11:54

Članovi Atletskog kluba Požega uspješni na utrkama na Sovskom jezeru i u Jasenovcu

SOVSKO JEZERO / JASENOVAC - Proteklog vikenda su unatoč vrlo visokim temperaturama članice i članovi Atletskog kluba Požega uspješno su nastupili na utrkama koje su održane na Sovskom jezeru i u Jasenovcu. Vrlo visoka temperatura i vlažnost zraka te kasni start utrke obilježile su 2. izdanje Sovsko jezero traila.

U organizaciji Odbora za uređenje i zaštitu Sovskog jezera trail je obuhvatio tri dječje staze na 200, 400 i 600 metara te tri staze za odrasle trkače od kojih je najduža bila duga 21 kilometar, srednja 10 kilometara i ona najkraća 5 kilometara. Doista je pohvalno što se navedena udruga prihvatila organizirati jedan ovakav događaj koji je više-manje solidno odradila.

Mještani Općine Čaglin i članovi udruga s područja, pobrinuli su se da se svi natjecatelji i izvan staze osjećaju ugodno u njihovom kraju, osiguravši bogatu gastronomsku ponudu i proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstva. U svemu navedenom članovi AK Požega su „pokorili“ konkurenciju i rezultatima, ali i brojem sudionika na trailu.

Naime, čak 12 članova AK Požega sudjelovalo je na utrkama. Na stazi od 5 km pobijedio je Franjo Herijan, a na stazi od 10 km Matija Petričević. Dakle, samo na stazi od 21 km članovi AK Požega nisu uzeli pobjedu, ali je zato David Jelušić bio 3., a Ivan Vitenberg 4. Od djevojaka opet je najbolja bila Ivana Zelenika koja je zauzela 2. mjesto u kategoriji žena na 21 km.

Klupski uspjeh upotpunili su na 5 km Dinko Zima koji je bio 5., na stazi 10. km: Antun Nigović 5., Marijan Križanović 14., Željko Pavlović 19., Tanja Paripović 23. (7. u kategoriji žena) te na stazi od 21 km Josip Marić koji je zauzeo 9. mjesto. Na dječjoj utrci na 600 metara uspješan je bio Patrik Zima koji je osvojio 2. mjesto.

Koliko su trkačice AK Požega aktivne govori činjenica da su Ivana Zelenika i Tanja Paripović nakon ovako teškog traila na Sovskom jezeru odlučile isti dan u večernjim satima sudjelovati na utrci u Jasenovcu gdje je Ivana trčala 10 km, a Tanja 5 km. Ivani je i ovdje vrlo malo nedostajalo za postolje jer je zauzela 4. mjesto u kategoriji žena.

Pročitano 585 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Kolovoz 2023 12:02