Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 10:38

Članovi Atletskog kluba Požega osvojili ekipno drugo mjesto na 7. Slavonskoj trci u Slavonskom Brodu (10 kilometara)

SLAVONSKI BROD - U sjajnoj organizaciji Ultramaraton kluba Mazator, u nedjelju, 11. veljače održana je 7. "Slavonska trka". Ulicama Slavonskog Broda trčalo je više od 600 trkača, počevši od onih najmlađih na dječjim utrkama, sve do djevojaka i mladića što rekreativaca što profesionalnih atletičara, koji su stigli iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Trčalo se na 5, 10 ili 21 kilometar. Među trkačima je bila u olimpijka, Mađarica Tünde Szabó. Među trkačima je bilo i veliki broj Požežana koji su i ove godine postigli izvrsne rezultate. Posebno veseli ukupno drugo mjesto u ekipnom poretku na utrci od 10 kilometara (Jelušić, Zima, Križanović).

Od članova AK Požega najznačajniji su rezultati Patrika Zime koji je zauzeo 2. mjesto na 400 metara u jakoj konkurenciji atletičara 2011. i 2012. godišta. Na utrci od 10 km David Jelušić je zauzeo 13. mjesto, Dinko Zima 32. (2. u kategoriji), a za klub su još nastupili Marijan Križanović i Tanja Paripović. Na 21 kilometar je nastupio Josip Marić.

Koliko je trčanje zastupljeno i koliko ima tradiciju i kvalitetu govori podatak da je od trkača iz okolice Mislav Perić bio 7. na 5 kilometara, na 10 kilometara Antonio Đurčević je bio 2. (2. u kategoriji), a Matija Petričević 3. (1. u kategoriji), dok je na 21 km Matija Crnković bio 4. (3. u kategoriji), a Luka Gjajić 11. Još su nastupili na 10 km Zdravko Matičević, te na 21 km Ivan Vitenberg, Aleksandar Buranji, Goran Ugrčić, Antun Nigović, Ivana Zelenika, Vera Hajzler i Ružica Oberan.

Dosta velika broj naših sugrđana nastupaju kao individualci ili za druge klubove te je sigurno da će se skorom izgradnjom atletske staze u Požegi i to početi mijenjati te će nastupati za klub iz svog grada. 

Pročitano 493 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Veljača 2024 14:30