Subota, 18 Veljača 2023 20:41

Tri mlada boksača Graciana nastupila na 5. kolu Hrvatske boksačke lige mladih

ZAGREB - U subotu 18. veljače u Zagrebačkom boksačkom centru boksalo se 5. kolo Hrvatske boksačke lige / mladi. Za požeški klub Graciano nastupili su :  junior Filip Lovrenčić (63kg) i mlađi seniori Lovro Petrić (63,5 kg) i Leo Kaurinović (71 kg).

Filip Lovrenčić je u svom četvrtom meču došao do svoje prve pobjede. Protivnik mu je bio Pino Domitan iz zagrebačkog kluba Leona. Borba je u početku bila dosta izjednačena a Filip je djelovao pomalo ukočen. U drugoj rundi počinje slobodnije boksati i uspijeva zadati i jače udarce. U trećoj rundi nakon jednog desnog direkta protivniku počinje krvariti nos, intervenira liječnik ali se borba nastavlja. Odluka sudaca je jednoglasna 3:0 za Filipa.

Mlađi senior Lovro Petrić imao je za protivnika Domagoja Razuma iz Sesveta. Prva runda protekla je u naizmjeničnoj dominaciji protivnika. Ček se u jednom trenutku činilo da bi Lovro mogao pobijediti prekidom ali se protivnik oporavio. U drugoj rundi sada Lovro gubi snagu i biva pritisnut serijom udaraca a sudac mu broji. Ni u nastavku ne uspijeva prikupiti snagu i vidno je iscrpljen pa sudac prekida meč.

Leo Kaurinović imao je za protivnika Filipa Gavrića iz splitske Torcide. Gavrić je djelovao čvrsto i samouvjereno. Od samog početka napadao je Lea koji se postavio također čvrsto i ušao u par izmjena. Vidjelo se da su Leovi udarci čišći i tehnički savršeniji. Nakon jednog jakog Leovog direkta potekla je krv iz nosa protivnika i intervenirao je liječnik. Krvarenje je bilo intenzivno pa je meč prekinut već u prvoj rundi. Iznimno smo zadovoljni u klubu što smo uspjeli stvoriti novu ekipu za nastupe i što su došle prve pobijede i vrijedni bodovi.

Požeške boksače na ovom natjecanju je vodio njihov dugogodišnji trener Željko Krpan. 

Pročitano 354 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Veljača 2023 09:54