Nedjelja, 05 Studeni 2023 18:47

Kickboxing klub "Borac" Požega nastupio na internacionalnom kupu u Kutini, Borna Soukup osvojio zlato u K-1!

KUTINA - Tim Borca sastavljen od 9 natjecatelja i dva trenera nastupio je na Kutina Open kupu na kojem je učestvovalo više od 700 natjecatelja iz 5 država. Prvi je nastupio Matej Babić u light contact-u, a u finalu je diskutabilnim suđenjem deklasiran iako je bio dominantan te osvaja srebro. Z

atim slijede (prvi) nastupi mlađih kadeta Borca. Kristijan Gojković koji se hrabro borio sa Mađarem koji je top 30 na WAKO ljestvici, na kraju osvaja broncu kao i Roberto Vala koji u apsolutnoj kategoriji dobiva "diva" za protivnika većeg za 30-40cm i težeg 20-ak kilograma, a nakon hrabre i srčane borbe dobio je gromoglasni pljesak cijele dvorane.

U K-1 nastupili su Robert Romanik koji na bodove gubi u polufinalu te osvaja broncu, i Borna Soukup koji je bio apsolutno iznenađenje Borca. Ovo mu je prvi nastup, a uspio je osvojiti zlato sa doninantnom pobjedom, i to u "najopasnijoj" kickboxing disciplini.

Nakon njih slijede nastupi u starijih kadeta u kicklight-u, Ivone Novak, Ivana Đevlana, Leona Lončarevića i Ivana Kraljevića.

Ivona i Ivan su u polufinalu tijesno zaustavljeni te osvajaju broncu, dok Ivano i Leon radi taktičkih grešaka gube u osmini finala te nažalost ostaju bez odličja ovaj put.

- "Ovo je našem timu pripremni turnir za nadolazeća natjecanja od veće važnosti kao što su prvenstva te Europski i Svjetski kupovi. Ovaj put petero naših natjecatelja nastupilo je po prvi put, a već su na visokoj razini. Sada nastavljamo sa redovitim treninzima, natjecatelji od ove jeseni imaju svaki dan trening tako da kvaliteta natjecatelja kontinuirano raste." - izjavio je trener i predsjednik KBK Borac Matej Babić

Pročitano 703 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Studeni 2023 18:52