Nedjelja, 03 Prosinac 2023 15:02

Mladi članovi KBK "Borac" (Požega) Kristijan Gojković i Glieb Starovoitov postali prvaci Hrvatske u tajlandskom boksu, a Roberto Vala viceprvak!

OSIJEK - Natjecateljski tim Kickboxing kluba "Borac" Požega u suradnji s HUS centrom borilačkih sportova nastupio je u subotu 02. prosinca na otvorenom kadetskom Prvenstvu Hrvatske u tajlandskom boksu (Muay Thai) koje je održano u Osijeku.

Riječ je o sportu vrlo sličnom kickboxing-u, sa nešto "opasnijim" pravilima, ovisno o dobi, uz kickboxing tehnike dopušteni su udarci koljenom i laktom. Ovaj puta nastupila su dva mlađa kadeta, Kristijan Gojković i Roberto Vala te kadet Glieb Starovoitov u pratnji trenera Mateja Babića (KBK Borac) i Alena Borbaša (Klub za borilačke sportove HUS).

Prvi je nastupio Kristijan koji je odmah u startu nametnuo svoju dominaciju čvrstim front kick-ovima, i oštrim odmjerenim kontriranjem suparnika.Tako je nastavio do kraja borbe te jednoglasnom odlukom sudaca (3:0) Kristijan pobjeđuje te tako postaje muay thai prvak države sa 11 godina, kao i prvi prvak Hrvatske u KBK Borac Požega.

Odmah nakon njega nastupio je Roberto koji se borio sa iskusnijim i većim borcem iz KBK Mornara Split, inače vrlo jakog kluba. Roberto odmah po početku borbe diže tempo i pritišće suparnika serijama udaraca zatvarajući ga prema rubovima ringa. U drugoj rundi suparnik kreće uzvraćati istom taktikom, te su tako nastavili tu tijesnu borbu do kraja meča. Nije prošlo 5 sekundi u 3 runde da nije sjeo neki udarac, žestoka borba u kojoj na kraju Robertu pobjeda izmiče "za dlaku". Roberto tako postaje viceprvak Hrvatske u muay thai-ju.

Treći nastupa naš (svima već poznat) kadet Glieb, inače donedavni svjetski prvak u kickboxing-u, protiv dečka iz Novog Sada (Ronin Carnage- inače najjači Srpski muay thai klub). Glieb odmah u startu pokazuje svoju vještinu, brzim ulazima i izlazima, serijama koljena u klinču te oštrim front kick-ovima kojim u više navrata ruši protivnika. Zasigurno najatraktivniji meč u kadetskom uzrastu, nakon kojeg Glieb odnosi jednoglasnu pobjedu (3:0) te po završetku dobivaju gromoglasan pljesak. Dobio je čak i osobnu pohvalu predsjednika Slovenskog muay thai saveza kao i mnogih trenera i boraca. Glieb Starovoitov tako postaje prvak Hrvatske u muay thai-u i nastavlja svoj šampionski niz.

- "Na ceremoniji dodjele medalja kao združeni HUS tim (HUS, Impact, Borac) osvojili smo također i pehar za najtrofejniju ekipu prvenstva. Kao trener moram pohvaliti svoje dečke jer bili su izuzetni, odlični i slušali su sve savjete iz svojeg kuta te ih uspješno i brzo primjenjivali. Imali su posla sa jakim borcima, ovo nije njihov primarni sport/disciplina, mlađim kadetima ovo je bio prvi nastup u ringu i drugo natjecanje ukupno, tako da možemo biti jako zadovoljni. Glieb je ovime potvrdio svoju dominaciju u Hrvatskoj, i to u disciplini koju zbilja voli." - izjavio je Matej Babić, trener i predsjednik KBK Borac 

Pročitano 237 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 08:41