Utorak, 26 Ožujak 2024 08:25

Kickboxing klub Borac Požega uspješan na Svjetskom kupu u Italiji, Ivano Đevlan drugi na svijetu

JESOLO - Proteklog vikenda članovi Kickboxing kluba Borac Požega Glieb Starovoitov i Ivano Đevlan nastupili su pod pratnjom trenera Mateja Babića na Italian World Cup 2024, održanom u Jesolu, Italiji. Jedno od najelitnijih kickboxing amaterskih natjecanja na svijetu, okupilo je preko 2500 natjecatelja iz preko 40 zemalja.

Kickboxing klub Borac je bio jedan od 13 klubova koji su branili hrvatske boje te su hrvatski klubovi u ukupnom poretku država zauzeli 6. mjesto. Prvi je nastupio Glieb Starovoitov u napadu na višu težinsku kategoriju, izuzetno tešku kategoriju sa jako dobrim borcima. U prvoj borbi susreće se s Talijanom, kojega u 2. minuti borbe Glieb dovodi do prekida, te mu Talijan predaje borbu.

Drugo kolo Glieb ima borbu sa spretnim Bugarom, i prva runda prolazi neizvjesno. Međutim, Glieb ubacuje u višu brzinu te okreće rezultat u svoju korist i pobjeđuje i osigurava polufinale. U trećoj borbi sa Švicarcem, Glieb nažalost ne uspijeva provesti svoja taktička rješenja te ga Švicarac nadmudruje i jedva pobjeđuje (osvojio je zlato na kraju). Gileb tako osigurava 3. mjesto na Svjetskom kupu i ranking bodove u kategoriji starijih kadeta -47kg.

Uslijedio je nastup Ivana Đevlana, koji je trebao pobijediti dvije borbe do zlata. U polufinalu susreće Mađara kojega prekidom pobjeđuje u 1. rundi, nakon što mu je u kratkom vremenu dva puta pogodio čisti prednji high-kick u glavu- što je rezultiralo 2. brojanjem i prekidom.

U finalu se susreće sa trenutnim svjetskim prvakom u Kick Light-u i Light Contact-u iz Slovačke, inače vrlo žestokim borcem. Ivano u borbu kreće spremno i relativno uspješno, držeći u prvom dijelu podjednaki rezultat, a vodstvo se mijenjalo iz sekunde u sekundu. Nažalost, nekoliko upitnih sudačkih odluka rezultiralo je ozljedom Ivana (nedozvoljene tehnike koje nisu sankcionirane), što u konačnici ipak Slovaka dovodi do pobjede i potvrde svog naslova prvaka.

Ivano je tako nakon zlata na Europskom kupu uzeo srebro na Svjetskom kupu, te tako postao 2. na svijetu u Kick Light-u, apsolutnoj kategoriji starijih kadeta +69kg. Gileb također još uvijek drži 2. mjesto u kategoriji -42kg nakon što je "skinut" s vrha, te sada požeški klub ima čak dva kadetska viceprvaka svijeta u klubu!

- "Ovo natjecanje je bilo vrlo teško, sa nikad ozbiljnijom konkurencijom, a mi smo napravili 3 pobjede i 2 poraza, uzeli dvije medalje i ranking bodove, tako da smo u konačnici zadovoljni. Svakako, Glieb i Ivano imaju potencijal za vladati svjetskim vrhom u kickboxing-u, te nastavljamo sa sezonom s ciljem da te naslove prvaka do ljeta i uzmemo." - poručio je Matej Babić, trener i predsjednik KBK Borac. 

Pročitano 277 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 26 Ožujak 2024 09:55