Nedjelja, 28 Travanj 2024 14:16

Mladi boksač požeškog "Graciana" Damian Bošnjak ostvario pobjedu u svom prvom meču

ZAGREB - U subotu 27. travnja 2024. u zagrebačkom naselju Jelkovec održano je 8. Kolo 1. Hrvatske boksačke lige / mladi. Jedini predstavnik požeškog Boksačkog kluba Graciano bio je Damian Bošnjak koji je nakon pune četiri godine treniranja po prvi put i nastupio na službenom meču.

Damian je, u konkurenciji mlađih kadeta, kategorija do 37 kg, boksao protiv Jakoba Begića iz zagrebačkog Rekorda. Zbog prisutnog uzbuđenja i treme u prvoj rundi došlo je do velike potrošnje energije ali je runda bila dosta izjednačena. U drugoj rundi Damian smirenije boksa i ima bolji pregled ringa. Pobjedu mu je donijela treća runda u kojoj Damian više napada i snažnije pogađa.

- "Ova pobjeda, uz osvojene bodove, ima posebno značenje jer prvi mečevi su posebno teški u psihološkom smislu i često određuju čitavu buduću karijeru i pristup treninzima. Nas u klubu sada očekuje 9. kolo lige gdje se nadamo nastupu sada ozlijeđenih članova kao i pojedinačno državno prvenstvo mlađih kadeta krajem svibnja". - poručio je trener Željko Krpan. 

Pročitano 288 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Travanj 2024 14:24