Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:02

Članovi požeškog KBK Borac predstavljali Hrvatsku na Europskom Muay Thai kupu u Zrenjaninu osvojivši čak 3 zlata

ZRENJANIN - U Zrenjaninu (Srbija) je jučer održan Europski Muay Thai kup, na kojem je nastupilo i pet članova požeškog Kickboxing kluba Borac. To su Ivano Đevlan, Robert Romanik, Glieb Starovoitov, Kristijan Gojković i Ivan Kraljević.

Oni su nastupali ovog puta kao predstavnici Hrvatske Muay Thai reprezentacije sa članovima Osječkog HUS-a. Podsjetimo, svi redom su prvaci i viceprvaci Hrvatske u toj vještini. Natjecatelje su pratili treneri Josip Jurić, Matej Babić, Alen Borbaš i legenda borilačkog sporta Zvonko Borbaš.

Muay Thai je inače malo ekstremniji sport od kickboxing-a s obzirom na udarce laktovima i druge varijacije u pravilima i taktici. Prvi je nastupio Kristijan Gojković, koji jednoglasnom odlukom i atraktivnom borbom odnosi pobjedu i zlato, te je tako još uvijek neporažen u Muay Thai-ju!

Uslijedio je nastup Ivana Đevlana, koji apsolutnom dominacijom zauzima ring i također pobjeđuje jednoglasno te osvaja zlato. Ivano je tako osvojio treći Europski kup u sezoni, nakon dva u kickboxing-u, ovog puta u Muay Thai-ju.

Treći nastupa Glieb Starovoitov, inače aktualni prvak Hrvatske i Ukrajinske regije Poltave te osvajač kupa Poltavske regije u toj disciplini. Gleb pruža možda i najatraktivniju borbu mlađih uzrasta te savladava izuzetno iskusnog Bugara i osvaja zlato.

Nastupili su zatim Ivan Kraljević i Robert Romanik, ali nažalost zaustavljeni su u finalu i polufinalu. Ivan je tako osvojio srebro a Robert broncu.

- "Ukupno smo kao tim donijeli 8 odličja, na ponos cijeloj Hrvatskoj ali i našem gradu! Sezona se bliži završnici, ostalo je još nekoliko turnira, a ovim turnirom smo došli do brojke od čak 100 određenih borbi (više od pola pobjeda) u sezoni od strane naših natjecatelja!" - poručio je trener Matej Babić. 

Pročitano 231 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:31