Nedjelja, 21 Veljača 2016 01:00

Plamene bodrile Hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju

SLAVONSKI BROD / POŽEGA – Prva ekipa ŽKK Plamen Požega odgodila je svoju utakmicu protiv ŽKK Radosti u 15. kolu A2 Hrvatske košarkaške lige Skupina A. Razlog je bio što je trener Plamenih Vladimir Englman kao pomoćnik izbornika bio cijeli prošli tjedan na pripremama Hrvatske ženske košarkaške reprezentacije koja se u Slavonskom Brodu pripremala za utakmicu protiv Francuske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Češkoj.

Gostovanje u Čakovcu kod Radosti Plamene će tako odraditi poslije posljednjeg prvenstvenog kola. Sljedeću utakmicu požeške košarkašice odigrat će na svom parketu protiv ŽKK Koprivnica u sklopu 16. kola. Susret se igra u subotu, 27. veljače s početkom u 14,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc.

Kako su u subotu, 20 veljače bile slobodne Plamene su taj dan iskoristile kako bi bodrile Hrvatsku reprezentaciju i svog trenera Englmana protiv Francuske. U lijepom ambijentu prepune Sportske dvorane Vijuš među 2500 gledatelja i navijača Hrvatske bila je i skoro cijela ekipa ŽKK Plamen Požega.

Davanje domaćinstva Slavonskom Brodu bio je dobar potez Hrvatskog košarkaškog saveza koji sigurno nije pogriješio u odabiru grada za dvoboj protiv Francuskinj koje su aktualne europske viceprvakinje. Na kraju su hrvatske košarkašice ipak poražene od u ovom trenutku kvalitetnije Francuske sa 70:79. Djevojkama izbornika Turića ne može se osporiti velika borbenost i htijenje, ali uz nekoliko promašenih čistih šuteva i isto toliko nepotrebno izgubljenih lopti nije se mogao očekivati bolji rezultat protiv ovako kvalitetnog protivnika. Francuskinje su nakon svojih nekoliko promašaja imale i skokove u napadu iz kojih su poentirale, a osim toga imaju veliku individualnu kvalitetu. Hrvatske je bila bez ozljeđene Luce Ivanković koja je jedini pravi visoki centar u našoj reprezentaciji (202 cm). Tako se sa snažnim i visokim francuskim centrima pod košem borila samo Marija Režan (196 cm) koja je uz veliki doprinos u obrani uspjela i ubaciti 13 poena u napadu. Posebno su se istakle i dvije igračice iz slavonskobrodskog okruženja. Rođena Brođanka Iva Ciglar je s 25 koševa bila najučinkovitija kod Hrvatske dok je Oriovčanka Jelena Ivezić koja je u ovom susretu bila i kapetanica postigla 11 poena. 

Sljedeću utakmicu kvalifikacija naša reprezentacija igra u srijedu, 24 veljače protiv Nizozemske u Osijeku. Na tu utakmicu Plamene neće moći ići jer imaju obveza na proglašenju najboljih sportaša grada Požege koje se isti dan održava u Gradskom kazalištu Požega s početkom u 18,00 sati. Reprezentaciji Hrvatske u tom ogledu treba pobjeda s 10 ili više poena razlike kako bi ostala u igri za 2. mjesto u skupini i odlazak na Eurobasket. 

Za razliku od prve druga ekipa Plamenih bila je aktivna ovog vikenda i danas je u 7. kolu B1 lige Sportskoj dvorani Tomislav Pirc uvjerljivo svladala KK Sedam (Đakovo) rezultatom 64:37 . Bila je to peta pobjeda Požežanki u 5 odigranih utakmica. Ekipa KK Sedam u sedam odigranih utakmica ima 5 pobjeda i 2 poraza (oba od Plamena).

U sljedećem, 8. kolu Plamen Požega II je domaćin ekipi KK Slavonac (Komletinci). 

Pročitano 2569 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 14:35