Srijeda, 02 Ožujak 2016 01:00

Plamene pobijedile prvoligaša ŽKK Brod na Savi (Slavonski Brod)

SLAVONSKI BROD - Košarkašice ŽKK Plamen Požega jučer su u Slavonskom Brodu odigrale zaostalu utakmicu 4. kola B1 Hrvatske ženske košarkaške lige Istok. Protivnik im je u Sportskoj dvorani Vijuš bio ŽKK Brod na Savi. Kako se susret igrao preko tjedna dogovorom trenera ovu utakmicu su odigrale prve ekipe oba kluba odnosno prva ekipa Broda na Savi koja se natječe u A1 ligi i prva ekipa Plamenih koja se natječe u A2 ligi.

Ova dva kluba su nedavno proglašena i za najbolje ženske sportske udruge za 2015. godinu u svojim gradovima. 

Plamene su ostvarile pobjedu rezultatom 72:81 (17:14, 14:23, 22:26, 19:18) te još jednom dokazale da im je mjesto među prvoligašima gdje je požeški klub i igrao punih 14 godina. Tako su nastavile svoj pobjednički niz protiv Brođanki koje su konstantno pobjeđivale u A2 ligi dok Brod na Savi nije otišao u A1 ligu. 

Najefikasnija u redovima Plamena bila je Petra Lovrić koja je postigla 27 koševa (čak 6 trica). Odličnu utakmicu odigrala je i mlada Martina Pandža - Brnić koja je ubacila 19 poena. Potpuno se u natjecateljsku formu nakon dugog oporavka od ozljede vratila i Kristina Soldo koja je postigla 18 koševa. Kapetanica Martina Lovrić dodala je 13 poena, a među strijelce se upisala i mlada Lorena Soldo sa 2 poena.

Osim ovih pet igračica koje su postizale poene u kadru trenera Vladimira Englmana u ovom susretu bile su još i Maja Trnokop, Laura Bašić, Mihaela Devčić, Lana Hrmić, Martina Berger i Teodora Sakoman. 

Domaće košarkašice bolje su odigrale prvu četvrtinu i imale vodstvo od 3 poena. U drugoj četvrtini Petra Lovrić postigla je čak pet trica. U trećoj četvrtini Plamene je prema pobjedi pogurala Martina Lovrić koja je u tom periodu utakmice postigla 11 poena (od toga 3 trice). U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 53:63 za požeški klub. Plamene su rutinirano sačuvale tu prednost, a najbolja u toj četvrtini bila je Kristina Soldo koja je postigla 8 poena. 

Već u nedjelju, 06. ožujka u sklopu 9. kola B1 lige ponovno se sastaju Plamen Požega i Brod na Savi. Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc s početkom u 14,30 sati. Tu utakmicu igrat će druge ekipe oba kluba jer prve ekipe imaju svoje prvenstvene obveze u višim rangovima. 

Trener Vladimir Englman može biti zadovoljan formom svojih igračica pred subotnji derbi A2 lige s Mursom u Osijeku. Po njegovim riječima Plamene bi u najboljem izdanju trebale biti u kvalifikacijama za A1 ligu koje slijede po završetku natjecanja u A2 ligi.

Klub će i ove godine probati proći kvalifikacije kao i prošle godine kada su prvo mjesto u doigravanju osvojile igračice ŽKK Studenac Omiš dok je ŽKK Plamen Požega osvojio odlično drugo mjesto koje je također osiguravalo igranje u A1 ligu u sezoni 2015./2016.

Kao što je poznato uprava ŽKK Plamen Požega nije se tada odlučila igrati u prvoj ligi zbog financijskih razloga već je ostala u A2 ligi. Nadamo se da bi požeška ženska košarka već od ljeta odnosno u sezoni 2016./2017. mogla ponovno imati prvoligaša jer su Plamene i ovom utakmicom dokazale da su bolje od mnogih klubova koji u ovom trenutku igraju A1 ligu.

 

Pročitano 2383 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 03 Ožujak 2016 12:00