Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 02:00

Domaći poraz Plamenih od Podravca u 3. kolu kvalifikacija za A1 ligu

POŽEGA - Košarkašice ŽKK Plamen Požega poražene su jučer u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od ŽKK Podravac (Virje) rezultatom 52:54 u utakmici 3. kola kvalifikacija za A1 ligu. Može se reći da su Plamene danas same sebe pobijedile jer su promašile su previše toga što se ne smije promašiti, a gošće su to znale iskoristiti.

Obje ekipe su bile vrlo borbene, igrale su dobru obranu, iako je trener Plamenih bio jako ljut zbog nekih grešaka svojih igračica upravo u toj fazi igre, posebno u prvom poluvremenu. Gošće su dobro zatvorile Petru Lovrić, no na kraju je najbolja Požeška sportašica svejedno ubacila 23 poena, gotovo pola od svega što su Plamene uspjele.

Prvi ubačaj na utakmici dogodio se u 5. minuti kada je Kristina Soldo tricom dovela svoju ekipu u vodstvo, a nakon toga Podravke su pokazale da se nisu slučajno borile za naslov do posljednjeg kola, te odlaze u vodstvo od 3:9. Dobre obrane i nesigurne ruke obilježile su čitavu utakmicu, a gošće su čitavo vrijeme bile u prednosti sve do posljednje četvrtine.

Nakon završetka 3/4 imale su lijepih 6 poena prednosti, pa kada su to digle na 8 nakon dvije minute igre činilo se da je priči kraj. No tada je na scenu stupila Petra i s nekoliko vezanih poena vraća utakmicu u egal.

Malobrojni gledatelji su tada napravili odličnu atmosferu, i Plamene su na polovini posljednje četvrtine došle u vodstvo od +4 poena. U tom dijelu susreta naše košarkašice su djelovale odlično, činilo se da će mirno privesti susret kraju, no s druge strane je odlično reagirala mlada Hrvatska reprezentativka Valentina Šimunić i ipak preokrenula susret u korist Podravki. 7 sekundi prije kraja gošće su došle do prednosti od 2 poena, dakle Plamene su imale priliku izboriti produžetak, no nepažnja pri izvođenju lopte ispod obruča, odnosno lukava reakcija Šimunić ugasila je sve nade.

Do kraja su naše djevojke u posljednjih nekoliko sekundi zabile, no to je bilo dovoljno samo za smanjenje zaostatka na konačnih 52:54.

"A ne znam što reći, jako loše smo otvorile utakmicu, i onda je tako nekako ostalo tokom svih 40 minuta. Na žalost nismo uspjele, no idemo do kraja odraditi posao najbolje što možemo. Ne idemo u Omiš na ljetovanje nego igrati košarku i probati pobjediti, isto vrijedi i za Zagreb" – rekla nam je Petra Lovrić nakon utakmice.

Plamene do kraja sva tri susreta igraju u gostima pošto su sa Studencem dogovorili da se oba susreta igraju u Omišu radi smanjenja troškova i jednima i drugima.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2337 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 08:49