Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 06:23

Plamene uvjerljivo u gostima pobijedile Vindi u osmini finala Kupa Ružice Meglaj Rimac, a danas gostuju u Banovićima u zaostalom susretu 1. kola WABA lige

VARAŽDIN / BANOVIĆI  - Današnjom utakmicom RMU Banovići - Plamen Požega koja se igra u 18,00 sati u Banovićima bit će kompletirano 1. kolo WABA lige 2021/22. Ove sezone su već imali međusobni ogled i početkom mjeseca je u Požegi utakmica završila završeno pobjedom domaćina rezultatom 101-53.

Utakmicu su za službenu stranicu WABA lige najavili treneri obje ekipe : 

Slaviša Ožegović, trener RMU Banovića: »Pauzu u prvenstvu smo iskoristili da se osvježimo treningom te očekujem za nijansu bolje igre u drugom dijelu WABA lige. Iako imamo sitnih ozljeda, bit ćemo spremni za zaostalu utakmicu sa ekipom Plamena Požege. Osjećam kako naš mladi tim napreduje kroz utakmice i vjerujem da će tako biti i nakon ovog meča. Ekipa Plamena Požege sa dosta iskusnih igračica u rosteru je ozbiljan favorit ali mi tako ne gledamo pripremu za utakmicu. Rezultat direktno zavisi od skoka i ako budemo parirali u tom segmentu imat ćemo aktivan rezultat.«

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: »Od prošle utakmice roster nam je skraćen za tri igračice. Već se osjeća umor od putovanja i ovaj vikend smo izgubili noć zbog kupa i kasnog termina. Očito nema lakih utakmica ma koliko to netko pokušao tako prikazati. Nadam se dobroj utakmici.«

Utakmica se može pratiti uživo i na službenoj internet stranici WABA lige ( https://waba-league.com ) kao i na njihovom youtube kanalu.

Plamene su u petak, 12. studenoga, gostovale u Varaždinu gdje su protiv domaćeg Vindija odigrale susret osmine finala Kupa Ružice Meglaj Rimac i uvjerljivo pobijedile rezultatom 50:85. Pobjeda požeških košarkašica bila je očekivana pošto se varažadinske košarkašice se natječu u rangu ispod Plamena, odnosno u 1. Ženskoj ligi - skupina A. 

La Mama Kapinga postigla je 26 koševa, a Jelena Ivezić 18. Bhrea Chanel Griffin dodala je 10 poena, a Laura Bašić 9. Za Plamen su još poene postigli Marija Kešeljević (6), Martina Berger (5), Kristina Maričević (5), Martina Bošković (3) i Anabela Berger (3).

U četvrtfinalu će Plamene igrati protiv Pule Moviter koja je u osmini finala svladala Mursu (Osijek) rezultatom 81:68. Utakmice četvrtfinale na rasporedu su 12. 02. 2022. te će odlučiti o četiri najbolje ekipe koje će se susresti u završnici, odnosno na Final Four-u (09. i 10. 04. 2022). Plamene će s Pulom Moviter prije toga igrati u Požegi u 9. kolu Premijer lige (04. 12.)

Nakon današnjih obveza u WABA ligi Plamen Požega će u subotu, 20. studenoga, s početkom u 16,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti Medveščak (Zagreb) u sklopu 7. kola Premijer lige. 

Pročitano 347 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Studeni 2021 14:42