Ponedjeljak, 28 Veljača 2022 08:39

Plamene nakon produžetaka pobijedile Ragusu u 17. kolu Premijer lige

POŽEGA - Konačno je ženska košarka u Grabrik privukla publiku, a što je još važnije konačno je ta publika i pomogla Plamenu kada je trebalo i uključila se u utakmicu. Krenulo je, da budemo blagi, užasno. Sve što su pokušale bilo u napadu bilo u obrani bilo je krivo, a posebno se po lošem isticala inače najbolja – La Mama. Bila je svagdje samo ne tamo gdje treba biti – pod košem. Čak je pucala i trice u prvoj četvrtini. Jasno da ekipa poput Raguse to nemilosrdno kažnjava,

Vrsaljko je u prvom poluvremenu za Kongoanku odradila malu školu košarke, a prednost Gosparki je samo rasla i rasla. Kada je u drugoj četvrtini otišla do 20 poena nije u dvorani bilo nikoga tko vjeruje da je moguć rasplet kakav se na kraju dogodio. Na 3 minute prije kraja treće četvrtine gošće s krajnjeg juga su i dalje imale veliku, dvoznamenkastu prednost, a kada su u završnici požeške košarkašice smanjile na -10 probudila se nada.

U međuvremenu se do tada najbolja gostujuća igračica Ana Vrsaljko opteretila osobnim greškama, trica Lane Hrmić i dolazak na samo šest poena zaostatka do kraja je razbudio tribine i samu ekipu, to je nekako bio i ključ da se konačno probudi La Mama i preokret više nije izgledao kao nemoguća misija. Došle su domaće na samo dva poena minusa, a onda nekoliko propusta u obrani koje Iva Todorić koristi i u zadnjih 5 minuta Ragusa kreće sa velikih 59:70. I tada kreće show,

Plamene se ne predaju, još jednom kreću u lov na Dubrovkinje Ivezić, La Mama, Hrmić, Kešeljević… Gošće ne znaju tko će ih napasti, prednost se topi a nervoza raste, Vrsaljko minutu i pol prije kraja mora van zbog 5 osobnih, slijedi i tehnička i Plamene imaju +2 i napad, no tada griješi Ivezić, Todorić ponovno vraća prednost na stranu Raguse i Plamene imaju 8 sekundi za zadnji napad, a njega velemajstorski rješava Emilija Podrug koja je oduševila s nekoliko vanserijekih poteza.

Nakon zaostatka od 20 poena Plamene su stigle do produžetka, u njemu dva puta bile u minusu, ali ovo jednostavno nisu mogle izgubiti! Strašna pobjeda Plamena, oscilirale su od užasa do perfekcije i nazad. Nekoliko puta! Ali i pokazale karakter i kvalitetu, ne vrijedi puno karakter ako nema kvalitete, često niti kvaliteta bez karaktera.

Ovom pobjedom požeške košarkašice su ostale same na vrhu Premijer lige s 15 pobjeda, sve imaju u svojim rukama kada je u pitanju borba za najbolju poziciju uoči doigravanja. Ako je suditi po večerašnjem dvoboju ovo je izvjesno finale doigravanja, ako tako bude ovo je i najbolja moguća pozivnica da se SD Tomislav Pirc još bolje napuni, da navijanje bude još bolje, a cure na terenu dat će svoj maksimum kao i u svakoj dosadašnjoj partiji.

U narednom, 18. kolu Plamene gostuju u Zagrebu kod Medveščaka (06. 03.). Nakon toga će u Novom Sadu kod Vojvodine 021 (utorak, 08. 03. u 16,30 sati) odigrati zaostali susret 6. kola WABA Superlige. Na svom parketu požeške košarkašice će ponovno igrati u subotu, 12. 03. kada će u 19. kolu Premijer lige ugostiti Split.

Do kraja redovnog dijela sezone nakon toga će ostati još susreti kod Pule Moviter (19. 03.), u Požegi sa Zagrebom (26. 03.) i gostovanje kod Trešnjevke u Zagrebu (02. 04.). 

Požeški klub još ima za odigrati i domaći zaostali susret 7. kola WABA Superlige sa Triglavom (Kranj) te Final Four Kupa Ružice Meglaj Rimac (08. - 10. 04.). 

 

PLAMEN POŽEGA  – RAGUSA 89:84 (9:24, 17;19, 20:13, 30:20, 13:8)

Plamen Požega : Ivezić 19, Bašić 3, Kešljević 10, Kapinga 24, Podrug 17, Benić, Bunčić, Maričević, Le. Hrmić, La. Hrmić 16, Berger, Miškulin

Ragusa: Stojanović 17, Miloglav 19, Putica 4, Todorić 20, Vrsaljko 12, Čagalj, Kujundžić 2, Majstorović 2, Pavić 8, Ivanišević

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Damir Mrkojević - Mrkva) 

Pročitano 450 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Ožujak 2022 08:49