Srijeda, 27 Travanj 2022 08:00

Košarkaši Požege će u petak, 29. 04. u 17,45 sati u SD Tomislav Pirc protiv KA Osijek odigrati zaostali susret 13. kola 2. HKL - Istok

POŽEGA - Košarkaši Požege će u petak, 29. 04. 2022. s početkom u 17,45 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti Košarkašku akademiju Osijek u zaostalom susretu 13. kola 2. Hrvatske košarkaške lige - Istok. Ekipa trenera Daria Richa je trenutno na 5. mjestu sa 23 boda (7 pobjeda, 9 poraza). 

Požežani do kraja ove sezone još moraju odigrati i domaći zaostali susret 3. kola protiv Olimp Inspekt - inga (Osijek). Naslov prvaka osvojila je ekipa Đakova koja je u zaostalom susretu 7. kola u svojoj dvorani svladala drugoplasirano Belišće rezultatom 77:66. 

U Đakovu će se od od 27. 04. - 01. 05. održati završni turnir za popunu Prve muške košarkaške lige. Đakovačka nastavno - sportska dvorana će ugostiti pet najboljih drugoligaških ekipa, a od njih će samo dvije ostvariti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. Regiju Sjever će predstavljati ekipa Podravca iz Virja, predstavnik Zapada je Stoja iz Pule, predstavnik Juga je ekipa Diadore iz Zadra, a ekipa Mladosti iz Zagreba će predstavljati regiju Centar. Slavonsku će regiju na turniru predstavljati domaćin, Košarkaški klub Đakovo.

U pet će dana svaka momčad odigrati četiri utakmice, što će svakako biti naporno za sve košarkaše. Međutim, ulog je velik, plasman u Prvu košarkašku ligu. Prema razmišljanju košarkaških stručnjaka zagrebačka bi Mladost trebala biti prvi favorit turnira jer su oni ustvari druga momčad Cedevite Junior koja igra u premijerligaškoj konkurenciji. Uz njih bi trebalo ravnopravno konkurirati Stoja i Diadora.

Pročitano 537 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Svi 2022 12:34