Utorak, 04 Listopad 2022 13:15

U srijedu, 05. listopada u 18,00 sati u SD Tomislav Pirc košarkašice Plamen Požege protiv francuske ekipe BLMA igraju prvu utakmicu pretkola Eurokupa

POŽEGA - Ženski košarkaški klub Plamen Požega u srijedu, 05. listopada 2022. s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc igrat će prvu kvalifikacijsku utakmicu za ulazak u Eurokup, službeno natjecanje FIBA-e (Svjetske košarkaške organizacije), protiv jake francuske ekipe BLMA, poznatih Gazela iz Montpelliera.

Iako su prognoze u sportu uvijek nezahvalne, jasno je da su Gazele veliki favorit u tom dvoboju protiv Plamenih, tim više što se igra i uzvrat, tjedan dana kasnije u Francuskoj. No, igračice Vladimira Englmana, iako ove godine u dosta promijenjenom sastavu u odnosu na prošlosezonsku ekipu koja je osvojila drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu, dat će sve od sebe kako bi pred brojnom publikom u Požegi ostavile dobar dojam protiv jakih protivnica.

Gazele u svojim redovima imaju dvije francuske i dvije belgijske reprezentativke koje su nedavno igrale na Svjetskom prvenstvu za košarkašice u Australiji, a obje su reprezentacije došle do četvrtfinala tog natjecanja.

U godini kada požeški ženski košarkaški klub slavi 75 godina osnutka (osnovan 1947. godine) bolji poklon od službene europske utakmice u svom gradu praktički i nije mogao dobiti. Doduše, ostaje žal za proljetos izgubljenim finalom prvenstva Hrvatske u pet utakmica od dubrovačke Raguse, čime bi vrijedni jubilej bio obilježen na najbolji mogući način.

Plamen Požega i Ragusa jedini su naši klubovi koji će ove sezone predstavljati hrvatsku žensku košarku u Europi. Ragusa kao prvak izravno u skupini Eurokupa, a Plamen sudjelovanjem u pretkolu istog natjecanja. I još jedna zanimljivost vezana uz europsku utakmicu u Požegi.

Naime, sav prihod od prodanih ulaznica, koje će se prodavati po simboličnoj cijeni od 10 kuna, bit će doniran obitelji teško bolesne Požežanke Martine Šimić, kao pomoć u njezinu liječenju što je plemenit čin Plamenih.  Ulaznice se u Požegi u pretprodaji mogu kupiti u Pizza Bolte lounge baru i Caffe baru Alibi. 

Pročitano 364 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Listopad 2022 13:46