Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 13:42

Plamene uvjerljivo slavile na gostovanju kod Šibenika u 2 kolu Premijer ženske košarkaške lige

ŠIBENIK - Košarkašice Plamen Požege uvjerljivo su jučer u Šibeniku pobijedile istoimenog domaćina u sklopu 2. kola Premijer ženske košarkaške lige. Rezultat je bio 69:91 (15:22, 11:29, 22:22, 21:18) za igračice trenera Vladimira Englmana. 

Najbolja kod Plamen Požege bila je Emilija Podrug postigla je 24 koša, a uz to je imala i 10 skokova i 11 asistencija. Jelena Ivezić dodala je 18 poena, a po 14 koševa ubacile su Lea Hrmić i De''ja Marshall. U strijelce su se upisale još i Sabreen Muslim (11), Lara Benić (4), Martina Kujundžić (4) i Zlata Chorna (2). 

U redovima domaćeg Šibenika dominantna je bila Khiana Johnson s 22 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Petra Baban dodala je 16, a Vira Cherkaska 15 poena.

 Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Svim igračicama smo dali priliku da igraju. Razlika je očita i starije igračice su klasa iznad, a puno sreće želim dalje Šibeniku i vjerujem kako će trener Bralić to posložiti do kraja.”

Igračica Požege Lea Hrmić: “Prvo bih čestitala curama iz Šibenika na fer i korektnoj utakmici, borile su se, ali mi smo spremnije ušle u utakmicu, čvršće, jače i imale smo prednost na centarskim pozicijama, što smo i iskoristile. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovaj niz.”

Trener Šibenika, Stipe Bralić: ” I prije početka utakmice znalo se na čiju će stranu otići pobjeda, Požega je iskusnija ekipa, a mi sa svojom jako mladom ekipom protiv ekipa koje imaju pet, šest seniorki ne možemo parirati ni iskustveno ni fizički. Ogromna je inferiornost u poziciji obrane, dok u napadu možemo nešto odigrati. Moramo se maksimalno dignuti u sljedećih mjesec dana i odigrati protiv ekipa koje će se kao i mi boriti za prvoligaški status.”

Igračica Šibenika Josipa Milković: “Utakmica je bila teška. U obrani smo bili slabi, dok nam je napad išao bolje. Ovaj tjedan pred nama ćemo dalje trenirati, nastojati biti što bolji za nadolazeće utakmice i dati sve od sebe.”

Plamene već u srijedu putuju u Francusku na uzvatnu utakmkicu pretkola Eurokupa kod ekipe BLMA u Montpellier, a utakmica se igra u četvrtak, 13. listopada. 

U 3. kolu Premijer lige Plamen Požega će u nedjelju, 16. listopada s početkom u 19,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti Ragusu (Dubrovnik). 

Pročitano 409 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Listopad 2022 14:23