Utorak, 19 Rujan 2023 08:46

Plamene u srijedu, 20. rujna s početkom u 18,00 sati u SD Tomislav Pirc protiv ekipe UBI Graz (Austrija) igraju utakmicu 3. kola WABA lige

POŽEGA - U srijedu 20. rujna s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc košarkašice Plamen Požege će protiv ekipe UBI Graz iz Austrije odigrati prvu službenu utakmicu u novoj sezoni. Riječ je o utakmici 3. kola WABA lige koja se trebala igrati 18. listopada, ali će se dogovorom klubova odigrati u ranijem terminu. Ulaz je besplatan. 

UBI Holding Graz je aktualni viceprvak i prošlosezonski finalist kupa Austrije, koji će po prvi puta u svojoj povijesti zaigrati u WABA regionalnoj ligi. Za ovaj klub nastupaju i dvije hrvatske košarkašice, Stela Galušić i Nika Čić, a pored njih također vrijedi istaknuti i reprezentativku Austrije Simone Sill te Grkinju Dimitru Gkizani.

Na drugoj strani ekipa Plamen Požege u novu sezonu ulazi uz većinu igračica iz prošle sezone i ekipom koja je na okupu već duže vrijeme. Kapetanica Laura Bašić te dvije najiskusnije Emilija Podrug i Jelena Ivezić predvode Plamene i ove sezone. Uz njih tu je i nekoliko novih pojačanja među kojima se posebno ističu srpska košarkašica Nevena Vučković koja je već kroz pripremni period pokazala da će biti značajno pojačanje kao i Amerikanka Kira Lowery.

Narednog vikenda u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc održat će se 27. Međunarodni ženski košarkaški turnir "Zlatna dolina" u organizaciji Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega i pod pokroviteljstvom Grada Požege. U subotu, 23. rujna u prvom polufinalu u 17,30 sati sastat će se KK Orlovi (Banja Luka) i mađarski Pinkk Pecsi 424 (Pečuh). Nakon toga u drugom polufinalnom susretu od 19,00 sati igrat će ŽKK Plamen Požega i ŽKK Jedinstvo (Tuzla).

U nedjelju, 24. rujna u 17,00 sati je utakmica za 3. mjesto, a finale 27. Zlatne doline igrat će se od 19,00 sati. U 20,30 sati je dodjela pehara i priznanja. Posebno će se nagraditi najbolji strijelac turnira kao i MVP turnira odnosno najbolja igračica. Ulaz je besplatan tijekom cijelog turnira.

Nova sezona Premijer ženske košarkaške lige kreće 30. rujna, a požeške košarkašice će u 1. kolu, na svom parketu ugostiti KK Trešnjevka 2009 (Zagreb) dok u 2. kolu, u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc dolazi ŽKK Split (07. 10.).

Prvu utakmicu u gostima Plamen Požega odigrat će u sklopu 3. kola u Zagrebu kod Medveščaka. Prvi dio sezone završava 16. prosinca utakmicama 11. kola, a nastavak prvenstva predviđen je za 06. 01. 2024. kada će se igrati susreti 12. kola.

Pročitano 667 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 20 Rujan 2023 09:41