Četvrtak, 21 Rujan 2023 08:25

Plamene poražene na svom parketu od ekipe UBI Holding Graz na startu nove sezone WABA lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požege porazom su otvorile novu natjecateljsku sezonu. U Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” jučer je u okviru unaprijed odigranog 3. kola WABA lige gostovao austrijski viceprvak UBI Holding Graz, koji je odnio pobjedu rezultatom 62:71 (21:20, 11:13, 23:14, 7:24).

Bio je to čvrst i izjednačen dvoboj koji je mogao otići na bilo koju stranu. Početkom završne dionice imao je naš tim i osam poena prednosti (57:49), no gošće se nisu predavale te su malo po malo smanjivale tu razliku. U 35. minuti stigle su i do poravnanja (59:59).

U završnih nekoliko minuta do izražaja je došla bolja energija i koncentracija igračica austrijskog viceprvaka, koje su susret zaključile novom velikom serijom od 12:3 u posljednjih pet minuta, i tako na koncu došle do zaslužene pobjede. UBI Holding Graz do pobjede su vodile Simone Sill s “double-double” učinkom od 19 poena i 14 skokova, te Eni Nizamić koja je ubacila 17 poena uz devet skokova.

U domaćim redovima najefikasnija bila je Nevena Vučković koja je postigla 19 poena uz tri skoka i tri asistencije, Jelena Ivezić ubacila je 18 poena uz jedan skok i četiri asistencije, Emilija Podrug 13 poena uz 12 skokova i tri asistencije, dok je Kira Lowery ubacila 10 poena uz tri skoka i sedam asistencija.

Presudnim za ovaj dvoboj pokazao se nešto bolji postotak realizacije gostujućeg tima i za dva i za tri poena osobito u završnim minutama susreta, kada su uspjele pogoditi neke važne šuteve i tako preokrenuti zaostatak u svoju konačnu pobjedu.

Evo što je o današnjem susretu rekla pomoćna trenerica Milica Janković : - “Očekivali smo tešku utakmicu jer nam dolazi u toku priprema, obzirom da je ova utakmica mimo rasporeda. Ostaje žal jer smo ipak imali dobre momente i prednost od osam razlike, dobar ritam. Neki faulovi su nas izbacili malo iz kolosijeka a onda su gosće to iskoristile. Opet su se neke greške pokazale,i radit ćemo na njima da domaće prvenstvo dočekamo što spremniji”.

 

(Tekst : www.zkkplamenpozega.hr / Foto : Damir Mrkojević - Mrkva)

Pročitano 490 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 19 Listopad 2023 15:00