Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 08:54

Plamene uvjerljivo svladale FSV (Rijeka) u 4. kolu Premijer košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamen Požege u 4. su kolu Premijer ženske košarkaške lige na svom terenu dočekale, i uvjerljivo svladale ekipu riječkog FSV-a rezultatom 103-74 (37.20, 29:20, 24:22, 13:12) . Ova utakmica bila je od iznimnog značaja, nakon dva vezana poraza koja je požeški klub doživio tijekom proteklog tjedna u domaćem prvenstvu i Waba ligi – stoga je fokus i priprema za ovaj dvoboj bila maksimalna.

Za razliku od dvoboja protiv Medveščaka u prošlom kolu, gdje je loš ulazak u utakmicu koštao na koncu i boljeg rezultata, ovog puta Plamene nisu dozvolile iznenađenje. Igračice Vladimira Englmana ušle su u dvoboj čvrsto, angažirano i fokusirano – vrlo brzo nametnule svoj ritam, te je od početka do kraja susreta na terenu postojao samo jedan tim. Bila je to izrazito dominantna predstava, u kojoj su domaće košarkašice sjajnom igrom pitanje pobjednika praktički riješile već do konca prvog poluvremena, kojeg su dobile rezultatom 66-40.

S obzirom na stečenu prednost već na poluvremenu je bilo jasno da će nastavak susreta bit lišen rezultatske neizvjesnosti, što je treneru Englmanu dalo priliku da pruži minutažu svim dostupnim košarkašicama, a Plamene su rutinski i bez većih problema privele posao kraju za uvjerljivo slavlje i konačnih +29.

Trio Podrug – Miletić, Ivezić zajedno je ubacio 68 poena u ovoj utakmici – Podrug 25, Miletić 23, Ivezić 20, a u listu strijelaca upisale su se još Nevena Vučković s 13 koševa, te Martina Kujundžić i Kira Lowery s po 11 postignutih koševa. S druge strane u redovima FSV-a istakle su se Katarina Trehub s 23 i Ivona Krakić s 19 postignutih poena. 

Nakon četiri odigrana kola vodeći na prvenstvenoj ljestvici je zagrebački Medveščak s maksimalnim učinkom, dok se Plamen Požega nalazi na četvrtom mjestu u skupini ekipa s omjerom 3-1 – u koju još pripadaju Trešnjevka, KAŽL i Ragusa. Nakon što su uspješno odrađene obaveze u domaćem prvenstvu pred požeškim košarkašicama su nove obveze u WABA regionalnoj ligi, gdje ih u srijedu 25. listopada očekuje gostovanje u Banjoj Luci kod Orlova, u sklopu 4. ovog regionalnog natjecanja.

 

Tekst : www.zkkplamenpozega.hr

Foto : Damir Mrkojević - Mrkva 

Pročitano 263 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Listopad 2023 09:12