Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 08:56

Plamene uvjerljivo u gostima pobijedile Pulu - Orca Grupu u 5. kolu Premijer lige

PULA - U 5. kolu Premijer ženske košarkaške lige, košarkašice Plamen Požege slavile na gostovanju kod Pule - Orca Grupa uvjerljivim rezultatom 108-74 (20:33, 25:29, 12:26, 17:20). Plamene su tako došle do svoje prve ovosezonske gostujuće pobjede u prvenstvu. Bila je to sjajna i dominantna predstava izabranica Vladimira Englmana koje su kontrolirale susret od početka do kraja. Puležanke su se u rezultatskom egalu držale samo u prvih nekoliko minuta susreta i rezultata 8:7. nakon čega su Plamene ubacile u brzinu više i velikom serijom, već do kraja prve dionice stekle prednost od +13 (33:20).

Do kraja prvog poluvremena ta je prednost narasla i na +17 (62-45). Unatoč velikoj prednosti Plamene su u nastavak susreta ušle vrlo fokusirane i motivirane da nastave tamo gdje su stale u prvim poluvremenu, što su na koncu i uspjele. Furioznim tempom i fantastičnom igrom kako u napadu, tako i u obrani, iz minute u minute u minutu samo su nastavile povećavati svoju prednost, pa je nakon 30 minuta igre semafor pokazivao +31 u korist našeg tima (88-57).

Posljednja dionica tako je protekla u gotovo revijalnom tonu, uz puno rotacija s obje strane, i pružanja prilike svim dostupnim igračicama, a sve igračice koje su dobile priliku, minute su dobro iskoristile, te na koncu mirno privele utakmicu kraju za konačnih +34. U redovima Plamen Požege čak je pet igračica upisalo dvoznamenkasti broj poena.

Listu strijelaca predvodila je Jelena Ivezić s 29 poena, sedam skokova, sedam asistencija, Lea Miletić ubacila je 21 poen uz 10 skokova i 5 asistencija, dok je Emiliju Podrug samo jedna asistencija dijelila od “triple-double” učinka. Susret je završila s 13 poena, 17 skokova i devet asistencija. Dvoznamenkaste su još bile Nevena Vučković s 18 i Kira Lowery s 15 poena. Kod domaćina vrijedi istaknuti Lanu Pačkovski s 25 poena i 11 asistencija, te Merjemu Bučuk koja je ubacila 19 poena uz četiri skoka. 

S omjerom od četiri pobjede i jednog poraza naš se tim trenutno nalazi na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Nakon uspješno odrađenih obaveza u domaćem prvenstvu, okrećemo se WABA ligi. U 5. kolu ovog regionalnog natjecanja na domaćem parketu dočekat ćemo ekipu Lavova iz Brčkog. Susret se igra u srijedu (1. studenog, 18.00 sati, SD “Tomislav Pirc”).

(www.zkkplamenpozega.hr)

 

Pročitano 219 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 30 Listopad 2023 09:03