Nedjelja, 05 Studeni 2023 18:32

Košarkašice Plamen Požege pobijedile Ragusu (Dubrovnik) u 6. kolu Premijer lige

POŽEGA - U derbiju 6. kola Premijer ženske košarkaške lige, košarkašice Plamen Požege na svom su terenu svladale aktualne prvakinje Hrvatske Ragusu rezultatom 77-71 (18:16, 26:13, 14:27, 19:15).

Susret su bolje otvorile gošće iz Dubrovnika koje su u prvih nekoliko minuta bile u gotovo konstantnom vodstvu od 3-5 razlike, no nakon početne nervoze i niza pogrešaka, u drugom dijelu prve četvrtine Požega hvata željeni ritam igre te potpuno preokreće momentum dvoboja i rezultat u svoju korist. Na nešto manje od dvije minute do kraja prve dionice bilo je +6 za Plamene (18-12), no konačni rezultat prve četvrtine postavila je Ivana Ujević svojom mini serijom 4-0, za (18-16), nakon deset minuta igre.

Nakon što su osjetile da mogu ravnopravno igrati s aktualnim državnim prvakinjama Plamene su nastavile u žestokom ritmu, i u drugoj četvrtini pružile možda i najbolju košarku ove sezone. Unatoč tome što se u ranoj fazi druge četvrtine zbog ozljede ostalo bez Emilije Podrug, Plamene su uspješno nastavile sa zacrtanim planom, te su sjajnom igrom i fanatičnom borbenošću na oba kraja terena samo nastavile povećavati svoju prednost.

Tako se na odmor između dva poluvremena otišlo s +15 za Požegu (44-29). Početkom drugog poluvremena ta je razlika u dva navrata rasla i na +20 (49-29) pa potom i (51-31), no onda je stigao odgovor prvakinja koje su uspjele podići svoj ritam igre, i iskoristiti ponuđene poklone nakon grešaka u napadu naših košarkašica – te su malo po malo smanjivale prednost, i do kraja treće četvrtine stigle na samo -2 (58-56).

Do kraja dvoboja vodila se čvrsta i neizvjesna borba za svaki posjed i svaki poen, a Plamene su uspješno odolijevale pokušajima gošći da im preotmu vodstvo. Ipak u 37. minuti nakon trice Hajdin Ragusa prelazi u vodstvo (67-69), no već u sljedećem napadu tricom na tricu odgovara Nevena Vučković te vraća prednost na našu stranu.

Kira Lowery pogođenim slobodnim bacanjima odvela je Plamene i na +3, (72-69), ali Ragusa je pronašla odgovor poenima Ive Todorić za povratak na minimalni zaostatak (72-71) na ulasku u posljednju minutu dvoboja.

U samoj završnici u glavnu protagonisticu pobjede Plamenih izrasla je Nevena Vučković koja je postigla pet uzastopnih poena i tako ispostavit će se postavila i konačni rezultat ovog dvoboja. Nevena Vučković bila je i najefikasnija igračica u redovima Plamenih s 22 postignuta poena, 20 poena ubacila je Jelena Ivezić, 15 Kira Lowery, 11 Lea Miletić, 7 Martina Kujundžić (koja je susret također napustila ranije zbog ozljede), te Emilija Podrug 2 poena.

Na drugoj strani za Ragusu istakle su se Lea Hajdin koja je ubacila 22 poena, Karmen Čičić 17 i Ivana Ujević 15.

Ovom pobjedom Plamen Požega skočila je na treće mjesto prvenstvene ljestvice s omjerom od 5 pobjeda i jednog poraza, koliko ima i drugoplasirani KAŽL, dok je vodeći Medveščak i dalje bez poraza.

 

Tekst : www.zkkplamenpozega.hr

Foto: Damir Mrkojević- Mrkva

Pročitano 204 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 05 Studeni 2023 19:05