Nedjelja, 19 Studeni 2023 20:16

Plamene u 7. kolu Premijer lige uvjerljivo svladale Zadar Plus u gostima

ZADAR - U 7. kolu Premijer lige košarkašice Plamen Požege slavile su na gostovanju u Zadru, protiv Zadra Plus rezultatom 65:89 (18:22, 5:23, 19:29, 23:15). Šesta je to pobjeda Plamenih u sedam odigranih kola, što je trenutno dovoljno za treće mjesto prvensvene ljestvice – iza vodećeg Medveščaka te KA “Žana Lelas”.

Rezultatska neizvjesnost u jučerašnjem dvoboju trajala samo u uvodnih deset minuta susreta. Domaćin je bolje otvorio susret i poveo s 4:0 i 6:2, no Plamene nakon toga pojačavaju tempo i odgovaraju serijom 10:0, za vodstvo 12:6 na polovici prve četvrtine. Iako su Požežanke od tog trenutka konstantno držale prednost, domaćin se do kraja prve dionice još uvijek uspješno odupirao naletima Plamenih – pa je nakon prve četvrtine rezultat na semaforu bio 22:18 u korist Plamen Požege.

Razriješenje dvojbi oko pobjednika ovog dvoboja donijela je druga četvrtina, u kojoj su igračice trenera Vladimira Englmana, dodatnim angažmanom podigle intezitet svoje igre kako u obrani tako i u napadu. Domaćin je ostao “limitiran” na svega pet postignutih koševa u cijeloj drugoj dionici, dok su Plamene s druge strane postigle 23 koša i na predah otišle s +22 (45:23). Iako je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno Požežanke su nastavile graditi i povećavati svoju prednost, koja je na kraju treće četvrtine iznosila i ogrnomnih +32 (74:42).

Posljednja četvrtina tako je treneru Englmanu otvorila prostor da svim dostupnim košarkašicama pruži minutažu, a period rotacija domaći tim uspio je iskoristiti da do kraja dvoboja tek ponešto ublaži svoj poraz.

Nevena Vučković i Martina Kujundžić s po 16 postignutih poena bile su najefikasnije u redovima Plamen Požege, 15 je ubacila Lea Miletić, 14 Jelena Ivezić, po 9 Kristina Uzelman i Kira Lowery, 8 Emilija Podrug te Ema Miškulin 2. Kod ekipe Zadar Plus najistaknutije bile su Amerikanke Julia Arnwine i Saquita Joyner s po 13 postignutih koševa, dok je Magdalena Dražić ubacila 11.

Nakon uspješno odrađenih prvenstvenih obaveza Plamene se okreću obavezama u WABA ligi, gdje ih već u srijedu 22. studenog s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc očekuje dvoboj 6. kola skupine A, u kojem će na domaćem parketu Plamene dočekati aktualne regionalne prvakinje Cinkarnu Celje (Slovenija).

U 8. kolu Premijer lige požeški klub će u subotu, 25. studenog s početkom u 16,00 sati u SD Tomislav Pirc igrati derbi protiv KA Žana Lelas (Split). 

 

Tekst : www.zkkplamenpozega.hr

 

Pročitano 467 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 19 Studeni 2023 23:11