Četvrtak, 30 Studeni 2023 08:02

Plamene na svom parketu pobijedile Partizan 1953 (Beograd) u 7. kolu WABA lige

POŽEGA - Drugu pobjedu upisale su košarkašice Plamen Požege u ovosezonskom izdanju WABA lige, na domaćem parketu bile su bolje od beogradskog Partizana 1953. Plamene su slavile rezultatom 86:83 (22:17, 27:17, 21:20, 16:29. Na kraju skromna tri poena više za Plamen, a moglo je čak završiti i produžecima, a tokom najvećeg dijela utakmice Plamene su bile puno bolje i u debelom rezultatskom plusu.

S obzirom da je izuzev Lee Miletić trener Vladimir Englman ovaj put koristio svoje najjače snage, nimalo iznenađujuće stanje na terenu. Kako je utakmica odmicala tako je prednost Plamena rasla, sve djevojke su bile vrlo raspoložene, gošće su imale velikih problema u obrani tokom prve tri četvrtine.

U onoj posljednjoj domaće su umalo prokockale sve dobo što su napravile u prvih 30 minuta. U posljednju se četvrtinu ušlo s +16, otišlo je to i do +22 pet i pol minuta prije kraja, četiri minute do kraja bilo je još uvijek ogromnih 19 poena prednosti, a onda potpuno opuštanje, a to u košarci nije dozvoljeno, lako se zakomplicira i baš se to dogodilo.

Plamene su se “zaigrale”, gošće pomalo i nesvjesno došle na rub izjednačenja, silne greške Partizan je kažnjavao i stigao do samo -3 pet sekundi prije kraja, šut za izjednačenje završio je na obruču pa je druga pobjeda upisana za Plamen. Naravno da te završne minute malo kvare dojam, ali u globalu ovo je još jedan dokaz da Plamen ove sezone ima apsolutno pravo računati na borbu za oba trofeja u Hrvatskoj, WABA svakako nije na listi prioriteta.

Pojedinačno najbolje ponovno najiskusnije, Jelena Ivezić 28 poena, Emilija Podrug 11 poena i 13 skokova, a njih dvije su bile autorice i poteza utakmice, gotovo kao u NBA-u su probale izvesti alley-oop, prava je šteta što je lopta iscurila iz obruča. Odličnu utakmicu još jednom je odigrala Nevena Vučković koja je ubacila 17 poena, definitivno se iz utakmice u utakmicu potvrđuje kao vrhunski pogođeno pojačanje.

Pred Plamenom je sljedećeg vikenda lakša utakmica u Premjer ligi, gostuju kod Zagreba koji nikako ne bi trebao biti težak zadatak u ovom trenutku.

 

Tekst : sportalo.hr

Foto : Damir Mrkojević - Mrkva

Pročitano 314 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 30 Studeni 2023 10:18