Četvrtak, 14 Prosinac 2023 12:16

Plamene uvjerljivo poražene na svom parketu od Orlova (Banja Luka) u 9. kolu WABA lige

POŽEGA - Košarkašice požeškog Plamena sinoć su u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc doživjele još jedan uvjerljiv poraz u WABA ligi, ovoga puta slavile su stare poznanice iz Banja Luke, Orlovi i to rezultatom 73:104 (25:28, 14:36, 21:20, 13:20). 

Odlična košarka u prvoj četvrtini, barem gledajući iz uloge gledatelja, teško da su treneri mogli biti zadovoljni jer niti jedna niti druga ekipa nije se pretjerano zamarala igrom u obrani. Izmjenjivali su se Plamen i Orlovi u vodstvu, a na kraju ipak tri poena prednosti za gošće.

Od početka druge četvrtine vidio se drugačiji pristup Orlova što je rezultiralo ogromnom prednosti od čak 22 poena, uz ona tri iz prve, bilo je jasno da bodovi odlaze u Bosnu i Hercegovinu već na poluvremenu. Kira Lowery je bila daleko najraspoloženija kod Plamena, na kraju je ubacila 24 poena, osim nje jedina dvoznamenkasta bila je Marija Kešeljević čija se aktivacija u Premijer ligi s nestrpljenjem očekuje.

Plamenima je za 2023. godinu ostala još samo jedna obveza u nacionalnom prvenstvu, u subotu ih čeka teško gostovanje u Šibeniku, ako se sa Baldekina vrate kao pobjednice prvi dio sezone bit će sjajan, godinu će okončati usamljene na vrhu Premijer lige.

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 298 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Prosinac 2023 12:20