Četvrtak, 21 Prosinac 2023 12:43

Plamene uvjerljivo u gostima pobijedile Lavove (Brčko) u 10. kolu WABA lige

BRČKO - Bila je to košarkaška predstava koja se gleda u jednom dahu, požeške košarkašice gostovale su u Brčkom i protiv tamošnjeg KK Lavovi izborile plasman u drugu fazu WABA lige. Plamene su do pobjede došle rezultatom 30:44 (2:8, 6:12, 8:7, 14:17)

Već sama činjenica da je domaća ekipa ubacila samo 30 poena govori puno o pristupu i kvalitetnoj obrani Plamenih na gostovanju u Bosni i Hercegovini. Iako ponovno bez svojih glavnih vedeta i najiskusnijih igračica Plamene su došle do pobjede koja ih vodi u europsko proljeće. Sezona okrunjena jesenskom titulom u Premijer ligi, vjerujemo i konačnim trijumfom i naslovom državnih prvakinja dobila je tako dodatnu pozitivnu ocjenu jer je i na regionalnom polju Plamen ostvario veliki uspjeh.

Što se same utakmice tiče, obilježile su je čvrste obrane, tako su Plamene i došle do pobjede, Brčko je u prvom poluvremenu zabilo samo osam poena i bilo je jasno da ne mogu do preokreta iako su u trećoj četvrtini ubacile još osam, nije im to puno pomoglo. Osim sjajne obrane valja pohvaliti napadački učinak Kristine Uzelman i mlade Anabele Berger koje su zabile po 11 poena, osam je ubacila Laura Bašić, a jedan manje Martina Kujundžić koja je imala i 14 skokova čime je bila daleko najbolja na utakmici.

Naravno da je ovaj tekst potpuno sprdanje s onim što smo vidjeli u Brčkom, ali ni blizu sprdanju i sramotnoj predstavi u kojoj nitko nije želio pobjedu, posebno ne domaća ekipa koja je doslovno od prve sekunde činila sve što može da ne zabije koš, da ne dođe do lopte, ako su već morali preći u napad onda su se čudesno događala kriva dodavanja kakva se ne bi događala ni na dvoboju slijepih i slabovidnih osoba.

Kako se ni Plamenu ne igra baš drugi dio WABA-a vrlo brzo su odgovorili na isti način, no prekasno, kad su već zabile osam poena što je bilo nenadoknadivo s taktikom koju je pripremio domaći trener. Sve to što se događalo iziritiralo je trenera Plamena Vladimira Englmana koji je četiri minute prije poluvremena iz protesta povukao ekipu s parketa, dogodio se prekid od desetak minuta nakon čega su se Plamene ipak vratile i odradile utakmicu do kraja.

Nije taj prosvjedni potez baš dirnuo Lavice, one su nastavile u istom ritmu sve dok Plamen nije odmaknuo dovoljno daleko da ih više ne mogu stići, pa su onda ponešto i ubacile. Sve u svemu tužan “sportski” događaj za sve, možemo razumjeti da se nekom ne uklapa u planove igranje nekog natjecanja, Plamenu je ono od početka služilo kao poligon za veću minutažu igračicama koje manje igraju u prvenstvu, sasvim legitimno je tako pristupiti i igrati tako sve utakmice što su Požežanke i učinile, u Brčko su došle igrati opušteno, bez ikakvog imperativa a na kraju se to pretvorilo u pravu lakrdiju.

I sve je to postalo ono što nikako ne smije postati, da se djevojčice poput Anabele Berger izlažu ovakvim stvarima jednostavno nije pošteno prema njoj, nije ni prema onim starijim curama koje se trude, rade i treniraju da bi došle igrati regionalno natjecanje u kojem protivnik ne želi opaliti prema košu.

U dvorani Tehničke škole u Brčkom na tribinama se okupilo slovom i brojem šest (6) gledatelja, kasnije se pojavio i sedmi (7), možda je to i najbolji komentar na sve to što se tamo događalo, ovakve stvari su ono što i malobrojne preostale ljubitelje sporta tjera iz dvorana i sportskih borilišta.

(sportalo.hr) 

Pročitano 277 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Prosinac 2023 13:22