Srijeda, 10 Siječanj 2024 10:13

Plamene danas s početkom u 17,15 sati kod Trešnjevke 2009 u Zagrebu igraju utakmicu 12. kola Premijer lige

POŽEGA / ZAGREB - Nakon kratke blagdanske stanke, nastavlja se Prvenstvo Hrvatske za košarkašice. U današnjem susretu 12. kola Premijer lige, košarkašice Plamen Požege gostovat će u Zagrebu kod Trešnjevke 2009.

Drugi je to ovosezonski okršaj ova dva suparnika. U prvom srazu na samom startu sezone pobjedu su odnijele Plamene, koje su na domaćem parketu slavile (76-74). Iza igračica trenera Vladimira Englmana sjajan je jesenski dio prvenstva, u kojem su s omjerom od 10 pobjeda i 1 poraza ponijele “titulu” jesenskog prvaka, a uz uspjehe u prvenstvu također je uspješno preskočena i prepreka u kupu “Ružica Meglaj-Rimac” – gdje se u osmini finala rutinski svladalo ŽKK Zagreb (48-78), te tako izborio prolazak dalje i dvoboj protiv Košarkaške akademije Žane Lelas u četvrtfinalu kupa –a koji je na rasporedu 20. siječnja u Požegi (SD Tomislav Pirc, 16,00 sati).

Dok su cure bile na kratkom i zasluženom odmoru, vodstvo kluba nije mirovalo te se u zimskom prijelaznom roku dodatno radilo na osnaživanju rostera. Tako će u nastavku aktualne sezone roster Plamen Požege biti jači za dva nova imena, Jelenu Zorić koja je pristigla iz banjalučkih Orlova odmah na startu prijelaznog roka, te povratnicu u naše redove Mariju Kešeljević koja će u nastavku sezone biti na raspolaganju i u utakmicama domaćeg prvenstva. Trener Englman s te dvije igračice dobio je dodatne opcije na pozicijama centra i razigravačice.

Odlični rezultati i vrlo dobra igra u prvom dijelu prvenstva razlog su za optimizam pred nastavak sezone, no dug je put do konačnog cilja, a svaka utakmica na tom putu od iznimnog je značaja, stoga će sutrašnji dvoboj biti novi veliki test za našu ekipu.

- “Sutrašnja prva utakmica drugog dijela sezone je veoma bitna za obje ekipe te znam da ćemo i mi i one dati sve od sebe da uzmemo pobjedu. Iako je prvi dio sezone bio naklonjen nama, nitko nam utakmice neće predati pa mi moramo svojim pristupom nastavit pokazivat dominaciju. Uz naša pojačanja i veoma dobru energiju u svlačionici i na terenu, nadam se da ćemo ipak mi biti te koje će u Zagrebu slaviti. I sada i ubuduće“ - Izjavila je pred sutrašnji dvoboj Lea Miletić.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Peščenica s početkom u 17,15 sati. Prijenos dvoboja možete pratiti na platformi HKS TV. Nakon gostovanja u Zagrebu, Plamene će u sklopu 13. kola, u subotu, 13. siječnja (15,00 sati) gostovati u kod ekipe ŽKK Split. 

 

https://www.zkkplamenpozega.hr

 

Pročitano 183 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 10 Siječanj 2024 10:21