Nedjelja, 28 Siječanj 2024 06:54

Plamene uvjerljivo svladale Medveščak u derbiju 14. kola Premijer lige

POŽEGA - Najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone odigrale su požeške košarkašice u subotnjem derbiju Premijer lige protiv Medveščaka te su ponovno vodeća ekipa lige. Plamene su slavile rezultatom 88:66 (24:9, 17:14, 23:24, 24:19)

Iako su ostale bez sjajne Jelene Ivezić koju je iz stroja izbacila ozljeda i mogla bi duži period biti van terena, Plamene su potpuno izdominirale gošće iz Zagreba, i napadački i defanzivno bila je to sjajna utakmica. Ono što čitavo vrijeme ove sezone treba biti glavna snaga Plamena, u ovom dvoboju je i bila, a to je širina kadra. Šest dvoznamenkastih na kraju, uz ipak izdvojene partije Lee Miletić i Emilije Podrug. Prva je zabila 18 poena te je najbolji strijelac utakmice, a na to je dodala i 13 skokova i sedam asistencija, Podrug je ubacila 13, među njima i fantastičan alley up nakon dodavanja Nevene Vučković, imala je 10 skokova, a za triple duoble nedostajala joj je samo jedna asistencija.

Spomenuta Vučković ubacila je 16, Kira Lowery 14, a Marija Kešeljević 12. S klupe, u samo 10 minuta igre Jelena Zorić je ubacila 10 poena, a zapaženu rolu ovaj put je odigrala i Laura Bašić sa pet poena i značajnim doprinosom u defanzivi.

Jednostavno je čitava ekipa bila raspoložena, razigrana, a kako su izvrsno otvorile utakmicu brzo su se napunile samopouzdanjem, u svakoj akciji se osjetilo da vjeruju da su bolje od Medveščaka koji nikako nije pronalazio načina smanjiti zaostatak stvoren u prvih 10 minuta. Utakmica je to koja unatoč ozljedi Ivezić budi optimizam da je to ta sezona, ona u kojoj će konačno trofej sletjeti u Požegu.

Na premijerligaškoj ljestvici Medveščak i Plamen dijele čelnu poziciju s omjerom od 11 pobjeda i po dva poraza, na trenutnoj ljestvici bolji je Medveščak zbog koš razlike, no u slučaju da ove ekipe budu istog omjera na kraju “regularnog” dijela sezone, zbog boljeg međusobnog omjera u prednosti je Plamen Požega pa kako sada stvari stoje Englmanova ekipa drži broj 1 za doigravanje.

Naravno, puno je još ozbiljnih dvoboja do kraja za sve, pa i trojac KAŽL, Ragusa i Trešnjevka 2009 koji je isto tako u otvorenoj borbi za doigravanje.

U narednom, 15. kolu, u subotu, 03. veljače Plamene u 15. kolu Premijer lige gostuju u Rijeci kod FSV-a, ekipe koja drži šestu poziciju i predvodi “ostatak lige”.

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 260 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 28 Siječanj 2024 14:36