Nedjelja, 04 Veljača 2024 14:47

Košarkašice Plamen Požege u 15. kolu Premijer lige pobijedile FSV u Rijeci

RIJEKA - Nakon uvodnog poraza od Trešnjevke košarkašice Plamen Požege ušle su u pobjedničku seriju koja je nastavljena i na gostovanju kod FSV-a u Rijeci, u sklopu 15. kola Premijer ženske košarkaške lige. Igračice trenera Vladimira Englmana slavile su rezultatom  51:59 (17:11, 11:19, 9:12, 14:17). 

Ovoga puta slavlje Englmanovoj ekipi nije donio raspucan i raznovrstan napad nego čvrsta obrana. Doduše, nje i nije bilo u prvoj četvrtini koja s pripala ekipi s Kvarnera, no nakon toga su stvari sjele na svoje mjesto defanzivi, FSV nije lako dolazio do koša pa mu se prednost topila i istopila, na odmor su Plamene otišle s dva poena prednosti (28:30)

U nastavku isti recept, čvrsta obrana koja je u trećoj dionici domaćima dozvolila samo devet poena, no i u četvrtoj se moralo igrati na visokoj razini da bi se došlo do pobjede. Plamene su to i ostvarile, ostale su usamljene na čelnoj poziciji Premijer lige.

Pojedinačno se ponovno iskazala Lea Miletić, Pazinjanka je još jednom potvrdila da je reprezentativni kalibar, zabila je 18 poena, imala devet skokova, a jednako efikasna bila je i Jelena Zorić koja polako hvata konce u novoj ekipi i najavljuje da će u završnici biti pravo pojačanje za Plamen.

Nevena Vučković dodala je 11 poena, a Marija Kešeljević pet što je bilo dovoljno za vrijedno slavlje na Kvarneru. Plamene su jedine sa samo dva poraza u dosadašnjem dijelu sezone, a Ragusa, Medveščak i Trešnjevka imaju po jedan više dok nakon jučeršnjeg derbija i poraza od Trešnjevke, ekipa KAŽL-a ima četiri poraza.

U narednom, 16. kolu Plamene će u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti ekipu ŽKK Pula - Orca Grupa (subota, 17. veljače).

 

Tekst : sportalo.hr

Foto: KK FSV / Patricija Krivokuća

Pročitano 266 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 04 Veljača 2024 15:00