Nedjelja, 25 Veljača 2024 13:29

Plamene u 17. kolu Premijer lige poražene na gostovanju kod Raguse u Dubrovniku

DUBROVNIK . - Po treći put ove sezone košarkašice Plamen Požege pognutih su glava napustile parket nakon premijerligaške utakmice, ali za utjehu, poraz je minimalan, u Dubrovniku su ipak sačuvale prednost u odnosu na aktualne prvakinje.

Požeške košarkašice poražene su rezultatom 70:67 (28:16, 21:25, 13:13, 8:13). te su sada izjednačene s Ragusom po broju pobjeda i poraza, a ako tako ostane i na kraju Plamene će imati prednost na ljestvici i dokopati se boljeg ždrijeba i prednosti domaćeg parketa.

Zaista su veliki posao obavile Englmanove djevojke, posebno jer su bile značajno oslabljene na Gospinom polju, bez Jelene Ivezić i Nevene Vučković protiv zaista moćne Raguse bile su praktično u igri do samog kraja. Nije dobro krenulo, Ragusa je izdominirala prvu četvrtinu i to se na kraju pokazalo presudnim, do kraja su Plamene samo smanjivale zaostatak, no na kraju su ostale “kratke” za tri poena.

Povratak Ivezić i Vučković će sigurno puno toga promijeniti, no zapravo je bitno da budu spremne za završnicu Kupa i sezone, doigravanje ni ovako ne bi smjelo izmaknuti. U Dubrovniku su Plamene predvodile Kira Lowery sa 19 i Emilija Podrug sa 15 poena, Marija Kešeljević ubacila je 12 koševa, a po 9 Jelena Zorić i Lea Miletić, dok je jednu tricu iz jednog pokušaja pogodila Martina Berger.

U srijedu će Plamene doznati protivnika u polufinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac, bit će to netko iz terceta Ragusa, Medveščak i Šibenik, a sljedeći protivnik u prvenstvu je Zadar koji dolazi u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc, u nedjelju, 10. ožujka.

 

Tekst : sportalo.hr

Foto : Damir Mrkojević - Mrkva

Pročitano 238 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Ožujak 2024 19:20