Ponedjeljak, 11 Ožujak 2024 08:48

U 18. kolu Premijer lige Plamene uvjerljivom pobjedom nad Zadrom najavile završnicu Kupa Ružice Meglaj Rimac

POŽEGA - Dvoboj košarkašica Plamen Požege i Zadra bio je samo uvertira za ono što slijedi u petak u požeškom Grabriku, a riječ je o utakmici polufinala Kupa Ružice Meglaj Rimac protiv još jedne dalmatinske ekipe – Šibenika. Plamene su slavile uvjerljivim rezultatom 89:56 (28:9, 32:19, 17:7, 12:21). 

Nakon pomalo obostrano nervoznog i nepreciznog ulaska u utakmicu, u drugom dijelu prve četvrtine zaigrale su domaće ozbiljnu košarku i praktično već u tom uvodnom dijelu utakmice odlučile pitanje pobjednika, 19 poena razlike bilo je daleko iznad onoga što bi gošće i u svojoj najboljoj utakmici mogle nadoknaditi.

Do posljednje četvrtine prednost je samo rasla i rasla, slutilo je i na više do 50 poena razlike, no u posljednjih 10 minuta došlo je do opuštanja pa su gošće iz Dalmacije koliko toliko upristojile ovaj poraz. Redom su sve djevojke dobile minutažu, uglavnom je i lijepo iskoristile.

Najefikasnije su bile Jelena Zorić i Marija Kešeljević sa po 17 poena, Marija je na to dodala devet asista, Jelena devet skokova, a još jedan double double učinak ostvarila je Emilija Podrug koja je na 11 poena pokupila 14 skokova, i sve to u samo 22 minute.

Odličan doprinos s klupe dala je Kristina Uzelman sa 9 poena, ali i Jelena Ivezić koja se prvi put nakon ozljede vratila na parket, odigrala je 12 ohrabrujućih minuta, koliko će biti spremna za petak ostaje vidjeti, ali u bilo kojem njenom izdanju sigurno Plamen Požega s njom i bez nje nije ista ekipa. 

 

Tekst : sportalo.hr

Foto : Damir Mrkojević - Mrkva

Pročitano 253 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Ožujak 2024 23:14