Nedjelja, 07 Travanj 2024 18:09

Košarkašice Plamen Požege u 20. kolu Premijer lige pobijedile ŽKK Zagreb

POŽEGA - Iza nas je 20. kolo Premijer lige u kojem su košarkašice Plamen Požege na svom terenu dočekale fenjeraša Zagreb i uvjerljivo slavile 76:63. Iako trener Englman u ovom susretu nije mogao računati na Miletić i Lowery, njihov izostanak nije se previše osjetio. Gošće su dobro otvorile susret i povele s 0-2 i 1-4, no potom je uslijedio žestok odgovor Plamenih koje su do kraja prve dionice zaigrale znatno bolje i već nakon prvih deset minuta stekle 11 poena prednosti (31-20).

Sličnu sliku na terenu gledali smo i kroz drugu četvrtinu, koju su ponovno bolje otvorile gošće i serijom 0-8 prišle na samo tri poena zaostatka (28-31), no baš kao i u prvoj četvrtini Plamene su pronašle svoj ritam igre kad je bilo najvažnije i do odlaska na odmor između dva poluvremena stekle ogromnu prednost od +16 (46-30), čime su praktički usmjerile dvoboj na svoju stranu.

Drugo poluvrijeme tako nije ponudilo previše uzbuđenja, kroz treću dionicu Plamene su rutinski dodatno povećale razliku na +19 (67-48), da bi tek u posljednjem periodu kad se trener Englman odlučio na potpune rotacije i pružanje prilike svim dostupnim igračicama došlo do blagog i očekivanog pada u igri požeškog tima, što su Zagrepčanke iskoristile i do kraja susreta samo ublažile poraz na konačnih -13.

Četiri igračice u domaćim redovima postigle su dvoznamenkasti broj poena. Jelena Zorić bila je prvo ime Plamnenih s 24 poena i 11 skokova, 16 poena ubacila je Nevena Vučković, 14 uz 12 skokova i devet asistencija Emilija Podrug, dok je Jelena Ivezić susret završila s 10 postignutih poena.

S druge strane u gostujućim redovima najefikasnije su bile Ukrajinke Veronika Kosmach sa 16 i Olena Boiko s 15 postignutih poena, dok je Nika Gažić ubacila 14. Ovo je već 16. pobjeda požeških košarkašica u prvenstvu koje su na taj način zadržale treću poziciju na ljestvici pred sljedeće kolo, kada je na redu gostovanje u Slavonskom Brodu kod Broda na Savi (subota, 13. travnja).

 

Tekst : https://www.zkkplamenpozega.hr/

Foto : Damir Mrkojević - Mrkva 

Pročitano 159 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 07 Travanj 2024 19:16