Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:10

Plamene u 21. kolu Premijer lige uvjerljivo pobijedile u gostima Brod na Savi i osigurale play - off

SLAVONSKI BROD - U 21. kolu Premijer ženske košarkaške lige na rasporedu je bio slavonski derbi između Broda na Savi i Plamen Požege. Bio je to susret desetoplasirane protiv treće ekipe prvenstva, u kojem su Plamene opravdale ulogu favorita i na koncu uvjerljivo slavile rezultatom 58-90 (18:15, 14:23, 11:26, 15:26). Tako su igračice trenera Vladimira Englmana kolo prije kraja ligaškog dijela i matematički osigurale plasman među četiri najbolje ekipe u državi te nastavak borbe za naslov prvaka.

Rezultatski rasterećen domaći tim bolje je otvorio susret, i uvodnih pet i pol minuta napadački diktirao događanja na terenu te imao prednost 12-6. Plamene su nakon toga odgovorile serijom 2-8 i stigle do izjednačenja 14-14, ali završnica prve dionice ponovno je pripala domaćinu, koji preko Amerikanke Shaniye Jones odgovara serijom 4-1, za +3 nakon uvodnih 10 minuta igre (18-15). Stečenu prednost uz vrlo solidnu igru BnS-ice su čuvale sve do sredine druge četvrtine kada Lea Miletić svojim poenima donosi preokret i prednost požeškom timu (25-26).

Nakon toga Plamene su ubacile još deset vezanih poena i odvojile se na +11 u 17. minuti utakmice. Međutim baš kao i u prvoj četvrtini, i u završnici druge četvrtine dolazi do blagog pada u našoj igri, što Brođanke koriste da smanje zaostatak, pa se na predah otišlo s +6 za Plamene (32-38). Ipak rješenje dvojbi oko pobjednika stiglo je u trećoj dionici, u kojoj su naše cure sjajnom igrom potvrdile razliku u kvaliteti između dva tima, dobile četvrtinu s čak 15 poena razlike i odvojile se na nedostižnih +21 (43-64). Ogroman zaostatak u potpunosti je slomio bilo kakav otpor kod domaćina pa je posljednjih deset minuta proteklo u gotovo revijalnom tonu, u kojem su naše košarkašice samo dodatno povećale svoju prednost i na koncu slavile sa uvjerljivih i zasluženih +32.

Iako u ovom dvoboju nisu mogle računati na kapetanicu Jelene Ivezić, njeno odsustvo sjajnim doprinosom nadoknadile su druge cure. Emilija Podrug s 24 poena i 13 skokova još je jednom bila prvo ime u požeškim redovima, samo poen manje od nje ubacila je fantastična Nevena Vučković, a pratila ih je razigrana Marija Kešeljević sa 16 postignutih poena i šest asistencija.

Svoje minute u ovom susretu odlično je iskoristila i Kristina Uzelman koja je za nešto manje od deset minuta na parketu ubacila devet poena, Jelena Zorić dodala je sedam poena uz devet skokova, Lea Miletić šest uz 12 skokova, a u listu strijelaca upisale su se i Aleksandra Vlaisavljević s tri i Anabela Berger s dva poena.

Kod domaćina vrijedi istaknuti Amerikanku Shaniyu Jones koja je susret završila s 23 postignuta poena, kao i srpsku košarkašicu Tamaru Jovančević koja je ubacila 15 poena uz 11 skokova. Ligaški dio sezone Plamene će zaključiti dvobojem na domaćem parketu, u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” protiv Šibenika, a taj susret na rasporedu je u petak 19. travnja, s početkom u 18.00 sati.

 

https://www.zkkplamenpozega.hr/

 

Pročitano 171 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2024 10:18