Utorak, 09 Svi 2023 09:32

Darko Zovko treći na Međunarodnom kuglačkom turniru "Zaprešić Open 2023"

ZAPREŠIĆ - Proteklog vikenda u Zaprešiću je završen jedan od najjačih kuglačkih turnira na kojemu sudjeluju gotovo svi ponajbolji igrači Europe koji tako dotjeruju vrhunac forme za nadolazeće svjetsko prvenstvo u kuglanju. Kvalifikacije su trajale gotovo mjesec dana a nastupilo je preko 700 natjecatelja.

Na kraju je šesnaest prvoplasiranih pojedinaca steklo pravo natjecanja u finalu turnira. Naš predstavnik Darko Zovko oborivši u kvalifikacijama 643 čunja izborio je nastup u finalu kao treći nositelj te je u prvom krugu nokaut faze iz turnira izbacio slovenskog kuglača Gorazda Kranjca sa odličnim rezultatom, 171 i 155 oborenih čunjeva.

U četvrtfinal je također dobrim partijama, sa 155 i 154 oborena čunja iz turnira izbacio domaćeg kuglača Predraga Nemeta. U polufinalnom meču najbolji požeški kuglač morao je odmjeriti snage sa makedonskim internacionalcem i jednim od ponajboljih svjetskih igrača Damirom Fučkarom gdje se Makedonac bolje snašao te ekstra dobrim partijama i sa čak 341 oborenim čunjem izbacio Zovka korak do finala.

Na kraju je Fučkar i osvojio turnir nadigravši bosanskohercegovačkog reprezentativca Uroša Ramića. Odličan je ovo rezultat obzirom na jačinu samoga turnira te broja igrača koji su na njemu nastupili. 

- "Mogu biti vrlo zadovoljan pruženom igrom te osvajanjem trećeg mjesta na ovakvoj međunarodnoj smotri, smatram da je ovo još jedna odlična promocija požeškoga kuglanja koje u zadnjih par godina niže vrlo respektabilne rezultate kako u mlađim tako i u seniorskoj kategoriji" - izjavio je Darko Zovko. 

Pročitano 419 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Svi 2023 09:40