Srijeda, 17 Svi 2023 09:13

Vlado Deanović ekipno treći s hrvatskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u kuglanju za gluhe i nagluhe osobe

STRAUBING - Od 08. do 13. 05. 2023. u Straubingu (Njemačka) održano je Europsko prvenstvo u kuglanju gluhih i nagluhih osoba na kojem je sudjelovala i reprezentacija Hrvatske. Pripreme za ovo važno natjecanje naši kuglači obavili su u Požeštini, a domaćin im je bio Požeški športski savez gluhih. 

Hrvatske reprezentacija bila je smještena u Velikoj, a treninge i utakmice imali su na Gradskoj kuglani u Požegi. Naši kuglači imali su dovoljno vremena i za druženje sa svojim domaćinima i obilazak slavonskih ljepota. Tako su obišli Aquapark Shhhuma u Velikoj, Park prirode Papuk i Park šumu Jankovac kao i svetište u Voćinu. Reprezentativci su posjetili i spomenik poginulim braniteljima na Papuku i zapalili svijeće. Slavonske specijalitete su probali u kušaoni "Šokac" u Trenkovu gdje im je domaćin bio Davor Banović. 

Hrvatski reprezentativac je i Vlado Deanović iz Mihaljevaca, član Požeškog športskog saveza gluhih koji je na ovom Europskom prvenstvu osvojio ekipno treće mjesto, a s njim u sastavu bili su još i Igor Kolarić, Josip Puškadija, Tihomir Bratić i Željko Miličević. 

Ženska ekipa u sastavu : Mirjam Gelemanović, Tea Šipić, Natalija Sonički osvojila je ekipno prvo mjesto. Izbornik reprezentacije je Stevo Filipović. 

 

 

Pročitano 541 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Svi 2023 10:27