Petak, 25 Kolovoz 2023 07:19

Kuglački klub Nove nade organizator i domaćin Kuglačkog kampa za mlade

POŽEGA - U organizaciji požeškog Kuglačkog kluba Nove Nade organiziran je trodnevni Kuglački kamp za mlade koji se održava na Gradskoj kuglani Požega, a na kojem sudjeluje 14 odabranih polaznika. 

Podršku u organizaciji Kuglačkom kampu za mlade uz Grad Požegu dali su Hrvatski kuglački savez te Županijski kuglački savez. Na svečanosti otvorenja Kuglačkog kampa jučer su bili gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić, predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac, trener Ženske hrvatske kuglačke reprezentacije i direktor Hrvatske kuglačke reprezentacije Zdenko Sušac, glavni tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović, tajnik Županijskog kuglačkog saveza Hrvoje Bakić te predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i predsjednik Kuglačkog kluba Nove Nade Darko Zovko.

Sve nazočne na otvorenju Kuglačkog kampa pozdravio je Darko Zovko u ulozi domaćina te izrazio uvjerenje kako će se gosti koji borave u Požegi ugodno osjećati.

-Uvjeren sam da ćete uživati ovdje na našoj kuglani i da će polaznici moći naučiti od najbolji u kuglanju te da ćete one najbolje kuglačke osobine ponijeti svojim kućama – rekao je u pozdravnom govoru Darko Zovko zahvaljujući gradonačelniku Požege na potpori i tajniku Požeškog sportskog saveza Požega Željku Mitroviću te Hrvatskom kuglačkom savezu koji je podržao održavanje Kampa u Požegi.

Pozdravne riječi uputio je i gradonačelnik Požege, dr.sc. Željko Glavić koji je posebne pozdrave uputio polaznicima kampa te domaćinu Darku Zovku i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tončiju Mikcu i treneru Ženske hrvatske kuglačke reprezentacije i direktoru Hrvatske kuglačke reperezentacije Zdenku Sušcu.

- Želim da se dobro osjećate ovdje u Gradskoj kuglani te da sport koji ste zavoljeli da ga usvojite i u njemu napredujete. Svi koji budete dobro radili uvjeren sam da ćete i daleko i stići pogotovo uz ovakvu pažnju kakva je u ovoj prilici iskazana. Družite se, uživajte i napredujte, a mi vam stojimo na raspolaganju kao pomoć – rekao je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić.

Na zanimljiv način obratio se i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac, prvenstveno polaznicima kampa i svim nazočnima.

 - Zahvaljujem se svima na gostoprimstvu, Gradu Požegi, Županijskom kuglačkom savezu i dakako Kuglačkom klubu Nove Nade. Ono što je značajno a to je da Požega ima veliki broj mladih koji sudjeluju i daju svoj doprinos kuglanju. Rijetke su takve sredine, a Požega je u samom vrhu koje se ističe. Uvjeren sam da će polaznici kampa puno toga ovdje naučiti i dobiti nove smjernice, ne samo vi već i treneri koji s vama rade – naglasio je predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza Tonči Mikac.

O samom održavanju Kuglačkog kampa nešto više je rekao domaćin, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza i predsjednik Kuglačkog kluba Nove Nade Darko Zovko.

- Rijetko koji drugi klub može organizirati ovakav kamp za djecu i mlade. Mi kao Kuglački klub Nove Nade imamo tu mogućnost jer imamo veliki broj mladih koji su članovi kluba, a imamo i svu potrebnu infrastrukturu, jako dobre staze i sve druge preduvjete. Sve je to prepoznao i Hrvatski kuglački savez koji prati naš rad i jako dobro vidi rezultate naših članova u svim kategorijama. Možemo se pohvaliti da su naši članovi između 10 i 18 godina najbolji u državi – rekao je Darko Zovko dodajući kako će kroz trodnevni Kuglački kamp 14 odabrani polaznika od kojih je određeni broj iz Pakraca i Požege.

- Objektivan je broj 14 da s njima mogu raditi dva trenera koje mi imamo i koji imaju potrebitu licencu. Rijetkost je da jedan klub ima dva licencirana trenera, a to naš klub ima. Mi smo u tome posebni i time se ponosimo – zaključio je Zovko pojašnjavajući kako Kuglački kamp nije natjecateljskog karaktera već edukativnog.

(pozega.eu) 

Pročitano 370 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Kolovoz 2023 08:31