Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 08:26

Kuglač Novih nada Dino Prnjavorac osvojio broncu u kategoriji U18 na pojedinačnom državnom prvenstvu

OTOČAC - Odličan nastup imali su mladi igrači Kuglačkog kluba Nove nade na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kategoriji U18 koje je proteklog vikenda održano u Otočcu. Čak četiri naša mlada igrača nastupila su na državnom prvenstvu gdje su odmjerili svoju kvalitetu u konkurenciji 36 igrača.

Iako nešto mlađi od većine učesnika pokazali su vrlo dobru igru u oba nastupa i požeškom kuglanju donijeli još jedno odličje. Fran Trnokop, Petar Galović, Bojan Savić i Dino Prnjavorac branili su boje KK Nove nade Požega, a već nakon prvog nastupa izgledalo je to poprilično dobro.

Dino je sa 565 srušenih čunjeva držao 5 mjesto, Bojan 8. sa 554 čunja. Ovim rezultatima najavili su svoju borbu za neku od medalja.

Prvo ovako veliko natjecanje u ovoj konkurenciji osjetila su još dva mlada požeška kuglača. Petar je nakon prvog nastupa zauzeo 30. mjesto sa 485 čunjeva, a Fran je završio na 33. mjestu sa 457 srušenih čunjeva. Nisu podlegli pritisku niti u drugom nastupu kada Fran Trnokop ruši 507 čunjeva, a Petar Galović 475 i zauzimaju na kraju 31. i 32. mjesto. Bilo je to odlično iskustvo za ova dva mladića, koji uporno treniraju, a sada su okusili strasti i čari velikog natjecanja.

Prava drama odvijala se u borbi za prvih 10 mjesta i podjelu medalja. Bojan Savić podiže svoju igru i završava na 572 što je dovoljno za 6. mjesto u drugom nastupu i s ukupno 1126 čunjeva uspijeva obraniti 8. poziciju i ostvariti vrlo dobar plasman.

Dino igra još bolje, podiže svoju igru na 583 , treći rezultat drugog nastupa i s ukupnih 1148 srušenih čunjeva završava svoj nastup na 3. mjestu i kiti se broncom.

Treba napomenuti da su Bojan sa 14. a Dino sa 16. godina  već sad jednom nogom u prvom sastavu KK Nove nade i da im iskustvo igranja jakog senioirskog ranga kakav je  1. Hrvatska kuglačka liga - Sjever itekako dobro dođe na ovakvim natjecanjima, a pred njima je sigurnoi velika kuglačka karijera.

Mora se istaći i njihovog trenera, mladog Roberta Bakića, koji neumorno trenira ove mladiće, a zajedno s predsjednikom KK Nove nade, Darkom Zovkom vodi brigu oko odlaska na natjecanja svih mlađih kategorija kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Na ovom velikom natjecanju sudjelovali su i igrači KK Pakrac-Papuk iz Pakraca. Niko Kalvi je osvojio 9.mjesto sa 1115 čunjeva, Hrvoje Ćelac 13. mjesto sa 1082 čunja, a Marko Vujić 34. mjesto sa 916 čunjeva.

Svi ovi mladići koji su nastupili na ovom natjecanju bili su polaznici lokalnog kampa Hrvatskog kuglačkog saveza koji je održan ovog ljeta na Gradskoj kuglani u Požegi u organizaciji Kuglačkog saveza Požeško-slavonske županije, koji je i ovom prilikom pružio podršku oko odlaska i smještaja svih igrača iz naše županije.

Pročitano 257 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 05 Prosinac 2023 11:20