Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 08:22

Požežanka Nera Bakić viceprvakinja Hrvatske u kuglanju u kategoriji mlađih juniorki (U18)

POŽEGA - Na Gradskoj kuglani u Požegi proteklog vikenda održano je Pojedinačno prvenstvo Republike Hrvatske za mlađe juniorke U18. Organizator ovog velikog natjecanja na požeškoj kuglani bio je Hrvatski kuglački savez, a suorganizator Kuglački savez Požeško-slavonske županije sa svojim Zborom sudaca.

Nastupilo je 28 kuglačica, iz Zagreba, Poreča, Karlovca, Rijeke, Osijeka, Pakraca, Slavonskog Broda, Zaprešića, a među njima su bile i dvije mlade Požežanke, Lana Srnović, članica KK Nove nade (Požega) i Nera Bakić, igračica KK Mlaka (Rijeka).

Igrala su se dva nastupa od 120 hitaca. Nakon prvog nastupa u vodstvu je bila Maja Belošević, KK Zagreb sa 565 srušenih čunjeva, Ana Kovačević iz KK Kustošija (Zagreb) sa 562 čunja bila je 2., a treće mjesto je pripalo Neri Bakić koja je srušila 558 čunjeva.

Mlada Lana Srnović prikazala je dobru igru i sa 522 srušena čunja držala je 15. mjesto.

U nedjelju se igrao drugi nastup prema rezultatima postignutima u subotu. Ponovo je najbolju igri pokazala Maja Belošević sa 582 čunja, Nina Kušan iz Zaprešića sa 543 imala je drugi rezultat drugog dana, a Nera Bakić sa 541 čunjem ponovo je zauzela 3. poziciju.

Zbrajanjem rezultata oba nastupa pobjednica Pojedinačnog prvenstva RH za mlađe juniorke U18 postala je Maja Belošević KK Zagreb (1147 čunjeva), srebrna je Nera Bakić KK Mlaka, Rijeka (1099), a treće mjesto i brončana medalja pripalo je Pauli Polanšćak KK Zagreb (1096). Lana Srnović uspjela je obraniti 15.mjesto sa ukupno 999 srušenih čunjeva.

Uspješna je ovo godina za Neru koja se okitila svjetskim srebrom u Varaždinu na Svjetskom prvenstvu U18, zlatom na Svjetskom ekipnom kupu u Apatinu, Srbija sa KK Mlakom, a sada i pojedinačnim srebrom RH U18.

Iako je prvenstvena sezona gotova, pred Nerom je još jedan izazov, već narednog vikenda (09. 12.), u Novom Sadu sa KK Mlaka brani rezultatsku prednost od 7:1 u 1. kolu Lige Prvaka protiv ŽKK Vojvodina. Neri i njenim suigračicama želimo dobre rezultate u tom dvoboju.

Pročitano 399 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 14:14