Srijeda, 20 Prosinac 2023 09:48

Na Gradskoj kuglani održan tradicionalni Božićni kuglački turnir

POŽEGA - Na Gradskoj kuglani u Požegi je u utorak, 19. prosinca 2023. održan tradicionalni Božićni turnir u organizaciji Kuglačkog saveza Požeško – slavonske županije. Igralo se sistemom 4 igrača po 30 hitaca mješovito (15 pune + 15 čišćenje). 

Nastupilo je 14 ekipa iz 11 kuglačkih klubova, korisnika Gradske kuglane u Požegi. Najbolje su odigrali igrači KK Nove nade u sastavu Darko Zovko, Tomislav Prpić, Pero Lovrić i Zdenko Poleto. S ukupno 581 srušenim čunjem pomeli su konkurenciju.

KK Obrtnik u sastavu, Slobodan Manović, Josip Soudek, Dražen Dujmović i Darko Janjiš osvojio je 2. mjesto s ukupno 543 čunjeva, a svega 5 „drva“ za bolji plasman nedostajalo je igračima KK INA-Požega koji su se zaustavili na 539 čunjeva što je bilo dovoljno za 3. mjesto.

Posebno bi istaknuli nastup ekipe pod nazivom Mlade nade, igrača KK Nove nade, koji uporno treniraju i odlaze na državna prvenstva s kojih se po običaju vračaju s nekim od odličja. Ne smijemo zaboraviti ni našu žensku ekipu, ŽKK Vallis Aurea, koja se uvijek odaziva na ovakva događanja, a svojim su spretnim ručicama ukrasile Božićno drvce u prostoru kuglane.

Veliki trud je uložio i predsjednik Kuglačkog saveza Požeško-slavonske županije, Darko Zovko, koji je izradio jaslice, naš neumorni domar Nenad Vasić priredio je kuglanu i otklanjao svaki problem u njenom radu brže od struje, a sve pod budnom paskom tajnika Saveza i predsjednika Zbora sudaca Hrvoja Bakić koji je bio zadužen za natjecateljski dio ovog tradicionalnog turnira.

 - Na kraju turnira imali smo i veliko iznenađenje, posjet djeda Božićnjaka. Donio je on u svojoj vreći pokale za pobjednike i slatkiše za one najmlađe i sve ostale učesnike turnira. Nakon dodjele priznanja i slikanja s Božićnjakom uslijedio je prigodni domjenak u organizaciji županijskog Saveza za sve učesnike i goste. - izjavio nam je Hrvoje Bakić. 

Pročitano 324 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 20 Prosinac 2023 14:40