Četvrtak, 01 Veljača 2024 10:37

Kuglači Novih nada prošli u osminu finala Kupa regije Istok i postavili novi rekord kuglane u Pitomači

PITOMAČA - Kuglači Novih nada odličnom igrom slavili su u Pitomači uvjerljivom pobjedom rezultatom 1:7 protiv istoimenog domaćina koji je član 3. Hrvatske kuglačke lige. 

Već nakon prvoga odigranog bloka vidjelo se u kojemu smjeru ide utakmica jer je odlično otvaranje imao najbolji požeški igrač Darko Zovko koji je oborio 597 čunjeva, a nedostajao mu je samo jedan hitac da postavi i pojedinačni rekord tamošnje Kuglane ..

Nakon toga je novi poen osvojio Pero Lovrić koji je srušio 535 čunjeva pa su Požežani poveli sa 2:0 i imali nedohvatljivih 140 čunjeva prednosti. U drugom paru raspoloženi Robert Bakić sa 588 i iskusni Vlado Turkalj sa 556 čunjeva deklasirali domaćine sa preko 200 čunjeva u korist Nada da bi u posljednjem bloku Tomislav Prpić i juniorski reprezentativac Dino Prnjavorac utakmicu rutinski priveli kraju.

Tako su kuglači Nada sa 3343 oborena čunja popravili rekord kuglane i Pitomači star desetak godina za gotovo trideset čunjeva. U osmini finala Nade odmjeriti će snage sa ekipom Papuk Pakrac. 

Ovo je samo još jedna kuglana u nizu na kojoj Nade postavljaju rekord, što pokazuje da se ovakvi rezultati postižu samo upornim i ozbiljnim radom te jednim spojem mladosti i iskustva koji upravo promiču kuglači Novih Nada. 

Pročitano 382 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 01 Veljača 2024 12:08