Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 07:53

Kuglač Novih nada Darko Zovko osvojio prvo mjesto na završnom ciklusu kvalifikacija za pojedinačno prvenstvo Hrvatske

ĐURĐENOVAC - Proteklog vikenda u Đurđenovcu je odigran završni ciklus kvalifikacija za pojedinačno prvenstvo Hrvatske na kome su nastupila 32 najbolja igrača Hrvatske. Kroz županijska te regionalna natjecanja među najbolje plasirali su se i Požežani Darko Zovko te Robert Bakić, članovi Kuglačkog kluba "Nove nade" Požega.

Nakon što su prošli mjesec na parovnom prvenstvu osvojili drugo mjesto u igri parova te postali viceprvaci Hrvatske i ovaj puta su ispisali povijesne rezultate kako za požeško kuglanje tako za svoj klub. Već prvoga dana natjecanja vidjelo se da trenutno najbolju formu i igru pokazuju višestruki prvak Hrvatske Mario Mušanić iz KK Osijek, sa oborenih 661 čunjeva te Darko Zovko (KK Nove nade) sa 641 čunjem. 

Drugog dana je upravo Darko Zovko pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih u ovom sportu u Hrvatskoj te je oborio osobni rekord kao i rekord natjecanja i sa srušenih 695 čunjeva svojoj konkurenciji nije dao nikakvih izgleda. Tako je kao prvi nositelj ušao u završnicu ovog natjecanja, a koja će se igrati već narednog vikenda na kuglani Vijuš u Slavonskom Brodu gdje će 16. najboljih hrvatskih kuglača nokaut sustavom igrač na igrača odlučiti o novom prvaku Hrvatske.

Nažalost mladi Robert Bakić nije uspio u ovakvoj jakoj konkurenciji uloviti prolaz u završnicu među najbolje ali za njega je i ovo odličan rezultat koji je također hvalevrijedan. Obzirom na forumu i igru koju pokazuje Darko Zovko za očekivati je još jedan povijesni uspjeh požeškoga kuglanja.

"Osjećam se odlično, u dobroj sam formi i ako me zdravlje i mirna ruka posluži vjerujem da mogu do najveće krune u karijeri. Treba se dobro pripremiti fizički i psihički i pokazati još jednom da nisam slučajno ponajbolji hrvatski kuglač." - poručio je Darko Zovko pred državnu završnicu. 

Pročitano 301 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Travanj 2024 11:10