Nedjelja, 29 Studeni 2015 01:00

Porazi Požege i Elektro doma u 1. kolu 1. ŽMNL

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrane su danas i preostale dvije utakmice 1. kola 1. Županijske malonogometne lige.

U prvoj utakmici sastala su se dva prošlogodišnja prvaka. Na jednoj strani je bila MNK Požega koja je pod imenom Caffe bar Jack u prošloj sezoni osvojila naslov prvaka 1. ŽMNL dok su na drugoj strani bili igrači MNK Pleternice prošlogodišnjeg prvaka 2. ŽMNL.

Poveli su Požežani pogotkom Marka Zelenike u 7. minuti. Izjednačenje Pleternici donio je Hrvoje Ančurovski u 18. minuti. Pri samom kraju prvog dijela, u 20. minuti pogodak za 1:2 i vodstvo Pleternici donosi Vinko Ančurovski. U drugom dijelu isti igrač postiže pogotke u 21. i 30. minuti te podiže rezultat na 1:4.

Matej Kolembus je pogotkom za 2:4 u 36. minuti donio malu nadu svojim suigračima ali tada mladi Hrvoje Ančurovski postiže još dva pogotka u 37. i 39. minuti kojima je potvrdio visoku pobjedu Pleternice i postavio konačnih 2:6.

Požega je bila oslabljena neigranjem trojice svojih ponajboljih igrača, Miroslava Lujića, Josipa Nerude i Nikole Miholića, ali to ne umanjuje zasluženu pobjedu Pleternice koja će očito i u višem rangu igrati važnu ulogu i boriti se za sam vrh ljestvice.

U drugom susretu sastali su se Elektro dom (Požega) i Grabarje. Elektro dom je prošle godine igrao pod imenom Tornado ali je klub između dvije sezone promijenio ime a s novim nazivom su došli i novi igrači koji su nekada većinom igrali za požeški klub Halo 92.

Ekipa Grabarja opravdala je status favorita u ovoj utakmici i veća na poluvremenu imala vodstvo od 0:5. Pogotke su postigli Albert Hel (7. i 15. minuta) te Tomislav Tvrdy (12., 14. i 20. minuta).

U drugom dijelu igrači Elektro doma su zaigrali puno bolje i uspjeli smanjiti rezultat na 3:5 pogocima Stjepana Adžića (25.), Marka Krmpotića (31) i Maria Marasa (33).

Za nešto više nije bilo ni vremena ali ni snage pa je u 38. minuti Kristijan Leist postavio konačnih 3:6.

Prije obje utakmice bila je minuta šutnje za dvojicu malonogometaša koji su tragično nastradali između prošle i ove sezone, Marija Šarčevića - Makija (MNK Požega) i Tomislava Šedevija - Šedu (MNK Zarilac / MNK Birtijca).

Nakon 1. kola u vodstvu su Pleternica, Grabarje i Alabama sa 3 boda. Po 1 bod imaju Jeronim i Vladorena dok su bez bodova Elektro dom, Coloremajl i Požega.

Drugo kolo igra se u nedjelju, 06. prosinca u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Sastaju se Pleternica – Vladorena (12,10), Coloremajl – Jeronim (13,00), Grabarje – Alabama (13,50) i Požega – Elektro dom (16,20).

Pročitano 2560 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Prosinac 2015 20:59