Srijeda, 06 Siječanj 2016 01:00

Vallis Aurea osvojila 25. Božićni malonogometni turnir "Požega 2015"

POŽEGA – U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc večeras je odigrana završnica 25. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2015“ u kategoriji fonda nagrada. U finalu su ekipe Vallis Aurea i Caffe bar Rubikon odigrali utakmicu u visokom ritmu i s puno uzbuđenja posebno pri kraju susreta.

Rubikon je bolje otvorio utakmicu i stvorio više prilika, a to su materijalizirali dvije minute prije kraja prvog dijela kada je Nikola Eller zabio s pet metara nakon dobre akcije kod izvođenja kornera. Kada je isti igrač u 26. minuti povisio na 0:2 činilo se da će Rubikon obraniti naslov.

Vallis Aurea nije djelovala kao da može nešto učiniti pogotovo jer su njeni igrači već pomalo gubili snagu, a na klupi su imali samo dvije rezerve dok je Rubikon imao dužu klupu sa četiri rezervna igrača. Ali i u ovoj utakmici se pokazalo da 2:0 u nogometu, a pogotovo u malom nije neka velika prednost.

Mario Majstorović je u 35. minuti smanjio rezultat na 1:2 i donio nadu svojim suigračima. Minutu prije kraja Josip Jakovljević sa desetak metara prizemnim udarcem postiže pogodak za 2:2 i donosi svojoj ekipi izjednačenje i priliku da dođu do naslova izvođenjem penala.

Već u prvoj seriji vratar Ivan Petković obranio je penal Dariu Terziću koji je šutirao snažno ali po sredini gola. Nakon toga je penal sigurno izveo Josip Jakovljević i donio prednost Vallis Aurei od 3:2. Sigurni izvođači nakon toga su bili i Matej Ivanović za Rubikon kao i Tomislav Valentić za Aureu. U posljednjoj seriji za Rubikon je zabio Tomislav Kotorac, a kada je penal sigurno izveo i Mario Majstorović moglo je početi veliko slavlje igrača Vallis Auree i njihovog voditelja Pere Živkovića.

Ekipa Vallis Aurea prvi put nastupa pod ovim imenom na požeškom turniru i odmah je uspjela osvojiti naslov pobjednika. Igrači te ekipe dugi niz godina nastupaju na požeškom turniru, a sada su zajedno okupljeni u ekipu koja je ostvarila ovaj odličan rezultat iako se svi oni dobro poznaju jer su igrali ili još uvijek igraju zajedno u pleterničkoj Slaviji.

Igračima Rubikona ostaje žal što nisu obranili naslov iako su bili jako blizu i praktički su sami sebe pobijedili u ovom već dobivenom susretu kada je novi pehar za prvaka skoro već bio na putu za Novu Gradišku.

Osim pehara za 2. mjesto još je jedan trofej pripao igračima Rubikona i to Dariu Terziću koji je s 9 postignutih pogodaka najbolji strijelac 25. BMNT „Požega 2015“.

Za najboljeg vratara proglašen je Ivan Petković iz Vallis Auree dok je njegov suigrač Tomislav Valentić izabran za najboljeg igrača turnira.

Vallis Aurea je osvojila nagradu od 20.000 kuna, a Rubikon je nagrađen sa 10.000 kuna. Pehare i nagrade ekipama kao i trofeje najboljim pojedincima u ime organizacijskog odbora uručio je predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović.

Prije finalne utakmice slavonskobrodska ekipa Percom dostava plina je s uvjerljivih 5:1 pobijedila Caffe bar Vertigo i utakmici za 3. mjesto. Percom je osvojio 5.000 kuna, a Vertigo 2.500 kuna. Nagrade i pehare u ime organizatora uručio im je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović.

U sklopu završne večeri odigrana su i dva finala mlađih kategorija. Kod starijih limača prvo mjesto osvojila je NK Slavonija koja je rezultatom 3:0 bila bolja od Škole nogometa Batrina. Kod juniora ekipa Mandić Promet je nakon penala svladala Varteks 97 rezultatom 3:5. Nakon 30 minuta rezultat je bio 2:2.

 

Finale : 

VALLIS AUREA – CAFFE BAR RUBIKON 2:2 (5:4p)

Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 800, suci : Slaven Stojanović i Oliver Hrmić (Požega)

STRIJELCI – 0:1 Eller (18), 0:2 Eller (26), 1:2 Majstorović (35), 2:2 Jakovljević (39)

VALLIS AUREA – Ivan Petković, Tomislav Valentić, Ivan Peharda, Mario Abramović, Vinko Ančurovski, Mario Majstorović, Josip Jakovljević, Danijel Štavlić,

CAFFE BAR RUBIKON – Marko Kao, Matej Ivanović, Nikola Eller, Mario Vlaović, Matej Kurjaković, Ivan Kašljević, Dario Terzić, Tomislav Kotorac, Alen Akmačić, Goran Divković

 

Utakmica za 3. mjesto : 

PERCOM DOSTAVA PLINA – CAFFE BAR VERTIGO 5:1

Požega, SD „Tomislav Pirc“, gledatelja 600, suci : Nikola Jurišić i Dario Brkić

STRIJELCI : 1:0 Bundevica (5), 2:0 Jurić (24), 3:0 Bundevica (31), 3:1 Pavić (33), 4:1 Družić (35), 5:1 (Družić 39)

PERCOM DOSTAVA PLINA – Ivica Brdar, Dragan Srijemac, Ivan Marić, Almedin Bundevica, Antonio Alfoldi, Goran Jurić, Hrvoje Mišić, Alen Jelčić, Marko Družić,

CAFFE BAR VERTIGO – Robert Marić, Tomislav Zelenika, Nikola Miholić, Josip Pavić, Marko Zelenika, Danijel Martić, Josip Kopačević, Saša Lediščak, Matej Sivrić, Filip Panđić

 

Foto : Alen Protić (Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2890 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Siječanj 2016 01:11