Četvrtak, 08 Prosinac 2016 01:00

Autodijelovi Tokić prošli 1. kolo na 46. Malonogometnom turniru "Kutija šibica"

POŽEGA / ZAGREB - Malonogometni klub Autodijelovi Tokić osnovan je prije nekoliko mjeseci u Požegi te se od ove sezone uključio u natjecanje pod ingerencijom Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije. Nakon dvije odigrane utakmice u prvenstvu 2. Županijske malonogometne lige "Tokići" imaju dvije uvjerljive pobjede (5:0 protiv kutjevačkog Internacionala i 14:4 protiv požeškog Plamena).

Osim uspješnog početka natjecanja u službenoj ligi mladi klub se prijavio i na 46. izdanje najpoznatijeg i najkvalitetnijeg hrvatskog malonogometnog turnira - zagrebačke "Kutije šibica" na kojem će ove godine sudjelovati 134 ekipe. To je prvi nastup jedne požeške ekipe od 2008. kada je MNK Bijela kuća (Požega) u konkurenciji 256 ekipa prošla prva tri kola plasiravši se među 32 najbolje ekipe da bi u 4. kolu ispali od Nacionala koji je tada bio najjača ekipa u državi. 

U nedjelju, 04. prosinca u 1. kolu Autodijelovi Tokić su rezultatom 9:0 svladali ekipu "Žitnjak". Pogotke su postigli Josip Banožić (2), Tomislav Banožić (2), Luka Šporčić (2), Marko Banožić, Tomislav Žuljević i Mislav Brnčić.

U 2. kolu koje se igra u nedjelju, 11. prosinca s početkom u 18,20 u Dvorani II Doma sportova "Tokići" će igrati protiv jake ekipe Caffe bara Doberman za koji nastupaju hrvatski malonogometni reprezentativci Korab Morina, Tihomir Novak i Jakov Grcić. 

Za Autodijelove Tokić u 2. ŽMNL nastupaju igrači aktualnog prvaka 1. Županijske nogometne lige Tim osvježenja (Kuzmica) dok su na Kutiji pojačani napadačem pleterničke Slavije Tomislavom Žuljevićem. Ove ekipa već godinama nastupa zajedno na brojnim turnirima. Iskustvo su stjecali prvo na Turniru mladeži Božićnog turnira u Požegi, a poslije i kvalitetnim nastupima u Fondu nagrada na istom turniru. Prošle godine "Tokići" su na požeškom turniru došli do četvrtfinala gdje su ispali od ekipe Vallis Aurea koja je kasnije i osvojila 25. BMNT "Požega 2015". 

Ove godine već su osvojili Ožujsko kup "Požega 2016" i nastupili na velikoj završnici u Dubrovniku. Tokići osim na "Kutiji" planiraju nastupe i na Turnirima u Požegi, Pleternici, Lipiku i Derventi (BiH). Osnivač kluba i voditelj ekipe je Josip Barišić koji i sam povremeno nastupa kao igrač. 

Pročitano 2825 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 08 Prosinac 2016 14:17