Utorak, 03 Siječanj 2017 01:00

Odigrane prve utakmice 1/8 finala fonda nagrada i1/4 finala veteranskog turnira 26. BMNT "Požega 2016"

POŽEGA - U ponedjeljak je krenuo drugi krug Božićnog turnira u Požegi, a u kategoriji nagradnog fonda odigrana su četiri susreta koji su završili prema očekivanju, dakle svi favoriti su izborili četvrtfinale.

Prvi su na parket izašli četvrtfinalisti u veteranskoj kategoriji. Vallis Aurea 1 odmjerila je snage s ekipom Luzeri Wiener osiguranje koju je predvodio sjajni Tomislav Topalović, no niti on im nije pomogao protiv raspoloženih protivnika kod kojih je najraspoloženiji bio Gojko Soldo. U tvrdoj utakmici Luzeri su došli do prednosti preko Topalovića u 21. minuti, nakon čega su imali još jednu matnu situaciju za 2:0 koju nisu iskoristili, a onda je stigla ekspresna kazna. Najprije je u 25. minuti Soldo poravnao, odmah nakon toga Krešić donosi prednost Vallis Aurei, a nakon toga su se osiguravatelji otvorili što je Vallis Aurea iskoristila i postigla još dva pogotka, još jednom je precizan bio Soldo, a u posljednjoj sekundi sretno-spretni gol je zabio i Stipo Martinović.

Druga utakmica veteranskog četvrtfinala bila je prava poslastica, bez sumnje najbolja i najuzbudljivija utakmica dana. Disco bar Platinum i Pilana Blatančić odigrali su sjajnu utakmicu s čak 8 pogodaka. Niti jedni niti drugi se nisu pošteno zagrijali a Dane Rašić je sjajnim udarcem doveo Platinum u vodstvo koje je na snazi bilo samo dvije minute, tada je naime Josip Mauzner poravnao na 1:1. Nakon vatrenog uvoda slijedilo je zatišje, da bi početkom nastavka Pilana prešla u vodstvo golovima Mijatovića i Nene Hodaka u samo dvije minute. Minutu nakon Hodakovog gola Rašić pogađa i drugi put i vraća Platinum u igru, a u 20. minuti Olšak poravnava na 3:3. Do kraja su Neno Hodak i Predrag Olšak zabili po još jedan pogodak, pa je o pobjedniku odlučivalo izvođenje sedmeraca. Junak u igri za ekipu Pilane Blatančić, dvostruki strijelac Hodak je jedini zapucao sedmerac i u polufinale se plasirala Disco bar Platinum.

Nakon veterana na parket su istrčali i seniori, branitelj naslova Vallis Aurea je trebala 8 minuta da slomi otpor Vinarije Svoboda Stražeman. Tada je svoj prvi pogodak zabio Josip Jakovljević, a već u sljedećem napadu i drugi i praktično riješio pitanje prolaska u četvrtfinale. U 13. minuti Tomislav Sedlo podiže na 3:0, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Filip Marušić smanjuje na 3:1. U drugom poluvremenu je branitelj naslova smanjio gas, jednostavno su čuvali loptu i čekali kraj utakmice, doduše stvorili su još nekoliko šansi, imali su ih i Vinari, a jedini pogodak u nastavku ponovno je bio djelo Josipa Jakovljevića koji je tako stigao do 9 pogodaka na turniru.

Druga utakmica u fondu nagrada bila je između mlade ekipe PVC Stolarija Plastival i iskusnog Pizza bara Aureus Caffa bara Samson. Dok je rezultat bio pozitivan “klinci” su se sjano držali, stvorili su i nekoliko lijepih prigoda, ali na kraju je ipak presudilo iskustvo, ali i duža klupa Aureusa. U 14. minuti Mario Pavelić je krenuo u potjeru za Žuljevićem na ljestvici strijelaca, a 1:0 je stajalo na semaforu i za vrijeme odmora nakon 20 minuta, a već u drugoj minuti nastavka stvar je bila riješena. Pavelić je zabio i svoj drugi pogodak, a onda je slijedio potpuni pad PVC Stolarije Plastival pa je Aureus golovima Gudelja, Baltića i još jednom Pavelića otišao na velikih 5:0, da bi do kraja Antonio Novinc i Luka Mikić ublažili poraz za svoju ekipu. S ova 3 pogotka Pavelić je stigao do 13 pogodaka što je nerijetko bilo dovoljno i na kraju turnira za naslov najboljeg strijelca, a sada je dovoljno samo za zaostatak od dva gola za Žuljevićem koji uz to ima i utakmicu manje.

Auto Robi i Kutjevo odigrali su vrlo dobru utakmicu iz koje je kao pobjednik izišlo Kutjevo. Potpuno ravnopravna igra, možda čak i nešto bolji dojam u prvom poluvremenu ostavio je Auto Robi koji je i prvi došao do vodstva u 10. minuti preko Andrije Lucovića, a uz nesebičnu pomoć Josipa Budimira, no samo dvije minute kasnije Budimir poravnava na 1:1 i ispravlja svoju grešku kod prvog gola. U 27. minuti Luka Kordić dovodi Kutjevo u vodstvo, a u 31. postiže i svoj drugi pogodak za 3:1. Dvije minute kasnije Denis Ružman ponovno vraća Auto Robi u igru, no u 36. minuti Krešimir Kliček ponovno donosi dva pogotka prednosti za Kutjevo, što se na kraju pokazalo i kao konačni rezultat.

Posljednji susret večeri odigrali su Helda trgovina građevinskog materijala i Caffe bar Vertigo. Vertigo je u susret krenuo kao favorit, no Helda je svakako imala što za reći u ovom dvoboju. Ipak, na samom početku utakmice dekoncentracija u obrani Helde je skupo plaćena, najprije je Miroslav Lujić pogodio u 2. minuti, a već u 5. bilo je 2:0, strijelac je ovoga puta Matej Peharda. Da se Helda neće predati samo tako pokazao je Marko Blašković koji odmah u sljedećem napadu smanjuje na 2:1 što je bio rezultat i na poluvremenu, ali u međuvremenu su i jedni i drugi stvorili nekoliko dobrih prigoda, no ili su bili neprecizni ili su vratari odradili svoj posao. U nastavak Helda kreće još otvorenije što je iskusna momčad Vertiga jedna dočekala i u 28. minuti odlaze na 3:1 novim golom Lujića, a u 38. konačnih 4:1 postavlja Jan Neruda. Do kraja je Lujić imao priliku i za 3 pogodak, no nekoliko sekundi prije kraja je zapucao kazneni udarac.

 

(Tekst : Sportalo.hr)

 

DRUGI KRUG

 

Rezultati - Ponedjeljak, 02. 01. 2017. – 9. dan – Osmina finala

Vallis Aurea 1 – Wiener osiguranje Luzeri 4:1(Četvrtfinale Vet)

Disco bar Platinum – Pilana Blatančić 4:4 (6:5p) (Četvrtfinale Vet)

Vallis Aurea - Vinarija Svoboda Stražeman 4:1

PVC Stolarija Plastival – Pizza bar Aureus Caffe bar Samson 2:5

Auto Robi – Kutjevo 2:4

Helda Trgovina građevinskog materijala – Caffe bar Vertigo 1:4

 

Utorak, 03. 01. 2017. – 10. dan – Osmina finala

18,00 Kelvin – Vallis Aurea II (B - Četvrtfinale Vet)

18,40 Rampa Spin Valis – Hvidra (D – Četvrtfinale Vet)

19,20 Percom – Darmopil Instalacije (E)

20,10 NK Mladost Pavlovci – Autodijelovi Tokić (F)

21,00 AG Gradnja 97 – Mojito caffe bar Rent-a-car Mario (G)

21,50 Pink panter – Caffe bar Rubikon NG (H)

 

Srijeda, 04. 01. 2017. – 11. dan – Četvrtfinale

18,00 Vallis Aurea I – Disco bar Platinum (Polufinale Vet)

18,40 B – D (Polufinale Vet)

19,20 Vallis Aurea – Kutjevo (1)

20,10 E – G (3)

21,00 Pizza Bar Aureus Caffe bar Samson – Caffe bar Vertigo (2)

21,50 F – H (4)

 

Četvrtak, 05. 01. 2017. – 12. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani

20,10 Polufinale Fond (1–3)

21,00 Finale - Veterani

21,50 Polufinale Fond (2–4)

 

Petak, 06. 01. 2017. – 13. dan – Finale

20,10 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Fond

20,55 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Fond

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika - Fond

Pročitano 2729 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 03 Siječanj 2017 13:24