Subota, 07 Siječanj 2017 01:00

Pioniri Nogometnog kluba Slavija Pleternica i kadeti ekipe Nevina djeca osvojili 26. BMNT "Požega 2016"

POŽEGA - U predigri seniorskog turnira Požega 2016 odigrana je završnica u kategorijama pionira i kadeta, bilo je zaista puno zanimljivih poteza u sve 4 utakmice, a najviše su se veselili igrači pleterničke Slavije koji su u obje kategorije osvojili turnir. Kod pionira četvrto mjesto je osvojila ekipa Rubikon, treće Marsonia koja je u prvom susretu dana slavila nakon penala, a u finalu su se sastali Slavonija i Slavija u odličnoj utakmici.

Slavija je brzo povela preko Stjepana Matanića – Pepija već u prvoj minuti, u 3. na 2:0 diže Anto Barić. Ubrzo Ronaldo Hodak, sin legendarnog Miše, smanjuje na 2:1 i ostavlja utakmicu otvorenom. Iako je bilo prigoda na obje strane mreže su mirovale sve do same završnice kada je usljedila prava golijada. U 20. minuti Ivan Bajić zabija za 3:1 vodstvo Slavije, nakon čega Slavonija povlači vratara iz igre i ide na sve ili ništa. To im se ekspresno isplatilo, već u 27. David Sigurnjak ponovno vraća neizvjesnost i smanjuje na 3:2. No Slavija ponovno ima odgovor, u 28. minuti Josip Mušković pogađa za 4:2, a u posljednjoj minuti najbolji strijelac turnira Stjepan Matanić zabija svoj drugi finalni, a ukupno 9 na turniru i potvrđuje osvajanje turnira. Omaleni Pepi je zaista nevjerojatan potencijal, uz pravilan rad taj dječak mora postati veliki nogometaš. Omalenog rasta, “za glavu” pa i više manji od ostatka igrača, ali svejedno konstantno u glavnoj ulozi, zaista je užitak gledati ga kako igra nogomet. Najbolji strijelac turnira je Matanić, najbolji igrač je Anto Barić, a i treća pojedinačna nagrada, ona za najboljeg golmana, ide u ruke Slavijinih igrača, odnosno vratara Lovre Tomića.

Kadetsko finale i novi ogleda Slavonija vs Slavija, koja je u ovom slučaju nastupila pod imenom Nevina djeca. Dosta manje sadržajna utakmica nego kod pionira, no i dalje vrlo dobra, dinamična i s prigodama na obje strane, no i ovoga puta igrači Slavije su bili precizniji, iskoristili su svoje prigode i na kraju slavili. U 9. minuti Mateo Itrak, dječak 2000. godište koji već standardno igra za prvu momčad donio je početnu prednost za Pleterničane. Nakon toga Slavonija je preuzela inicijativu, ali bez konkretnog učinka, dok su Nevina djeca vrebala priliku iz kontri. Jednu takvu u završnici je dočekao Jakov Šinko koji je u 27. minuti postigao svoj 7 pogodak na turniru i time osigurao svojoj ekipi pobjedu. Šinko se tim pogotkom poravnao sa svojim sumještaninom iz Gradca Markom Stanićem na vrhu ljestvice strijelaca. Stanić je igrao za ekipu Kutjeva koja je osvojila 3. mjesto pobjedom nad ekipom Dodaj loptu iz Pakraca.

Najbolji igrač kadetskog turnira je Mateo Itrak, najbolji strijelci su Šinko i Stanić, a za novo kompletiranje svih nagrada za Pleterničane zaslužan je Lovro Tomić koji je ušao u povijest požeškog turnira kao prvi igrač ili golman koji je u dvije kategorije osvojio nagradu.

Nagrade i pehare najboljim ekipama i pojednicima ispred organizatora Požeškog športskog saveza uručili su predsjednik Nino Abramović i glavni tajnik Željko Mitrović.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

 

Pročitano 2792 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Siječanj 2017 12:06