Četvrtak, 24 Ožujak 2022 12:02

Učenici i učenice OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica (ŠSD Slavonac) najbolji na županijskom prvenstvu 5. i 6. razreda u futsalu

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc danas je odigrana završnica županijskog natjecanja u futsalu za učenike i učenice 5. i 6. razreda osnovnih škola u organizaciji Školskog sportskog saveza Požeško - slavonske županije. 

Kod dječaka su u finalu igrale ekipe Katoličke osnovne škole Požega (ŠSD Emanuel) i OŠ Fra Kaje Adžića Pleternica (ŠSD Slavonac). Ove dvije ekipe su bile prve na kvalifikacijskim turnirima koji su održani proteklog tjedna u Požegi i Pleternici, a gdje ja na oba turnira nastupilo po 5 ekipa. 

U današnjem finalu rezultat je bio 4:4 (2:3), a nakon izvođenja penala prvo mjesto su na kraju ukupnim rezultatom 6:7 osvojili Pleterničani. Sokol je poveo u 2. minuti pogotkom Ivana Bošnjaka, a na 1:1 izjednačio je Ivano Gugić u 5. minuti. Vodstvo Slavoncu donio je Niko Babić u 13. minuti, a isti igrač zabio je i za 1:3 već minutu poslije. U istoj 14. minuti Gabriel Hrmić je iz kaznenog udarca s 10 metara postigao pogodak za 2:3, a s tim rezultatom je završilo prvo poluvrijeme. 

U nastavku susreta Gabriel Hrmić je u 18. minutu zabio za 3:3, a vodstvo Sokolu je donio Leon Barišić pogotkom za 4:3 u 24. minuti. U posljednjim trenucima finala, u 30. minuti Niko Buturac je pogodio za 4:4 i donio penale svojim suigračima iz Slavonca koji su na kraju boljim izvođenjem penala došli i do prvog mjesta. 

Za ŠSD Slavonac igrali su Leon Novak, Filip Jugović, David Jozić, Ivano Gugić, Niko Babić, David Alaber, Niko Buturac, Petar Aračić, Mihael Brkić i Tomislav Dovodja,  a vodio ih je profesor Željko Bunčić. 

Kod djevojčica su bile prijavljene samo dvije ekipe, a OŠ Fra Kaje Adžića (ŠSD Slavonac) je rezultatom 3:2 bila bolja OŠ Dobriše Cesarića (ŠSD Sokol). Ekipa Sokola povela je autogolom igračice Slavonca već u 1. minuti, a na 1:1 izjednačila je Petra Pilaš u 8. minuti. Vodstvo Slavoncu donijela je Nicol Alavanić pogotkom za 2:1 u 24. minuti, a na 3:1 povisila je minutu poslije Petra Pilaš svojim drugim pogotkom. Dvije minute prije kraja Marina Štimac postigla je pogodak za konačnih 3:2. 

Za ŠSD Slavonac igrale su Ana Nicol Ferić, Anđelina Jozić, Petra Pilaš, Nicol Alavanić, Iva Đukić, Ana Kresovljak i Monika Šarić, a vodio ih je profesor Željko Bunčić. 

Pehar za prvo mjesto uručio im je glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović koji predsjedniku Školskog športskog saveza Požeško - slavonske županije Albinku Bagariću pomaže u organizaciji školskih natjecanja. 

Tako će dvije ekipe ŠSD Slavonac predstavljati Požeško - slavonsku županiju na daljnjoj završnici Hrvatskog školskog sportskog saveza. 

 

Pročitano 1217 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Ožujak 2022 12:49